Társoldalunk:

Újabb főszponzor hátrál ki a FIFA mögül

2014.11.27. 16:06

A FIFA hat főszponzora közül újabb lépett ki, az Emirates légitársaság után a Sony sem újítja meg az év végén lejáró szerződését a futball világszövetséggel. A Financial Times úgy tudja, a japán elektronikai cég is a korrupciós ügyek miatt hátrál ki a FIFA mögül. 

A Sony nyolc éves, 220 millió eurós szerződése 2014 december 31-én lejár, és a The Wall Street Journal úgy tudja, a japán cég nem újítja meg a szerződést a FIFA-val, mert utóbbi korrupciós ügyei már túlságosan kellemetlenek a vállalat számára.

A FIFA-nál zajló botrány miatt a hat főszponzor (Coca-Cola, Adidas, Hyundai, Visa, Emirates és Sony) közül a Sony a második kihátráló, korábban az Emirates jelezte, hogy nem kívánja tovább szponzorálni a szervezetet.

A légitársaság szerződésbontása nem rengette meg a FIFA-t, hiszen a Qatar Airways azonnal jelezte, hogy beugrik az Emirates helyére, és a Sony-nak is megvan a helyettese, ha az elektronikia cég valóban úgy dönt, hogy kiszáll. A Sony helyére a Samsunggal folytat tárgyalásokat a FIFA.

A Sony India elnöke, Sunil Nayyar a 2014-es vébé előttForrás: AFP/Dibyangshu Sarkar

Ahogy korábban írtuk, a FIFA-botrányban akkor várható előrelépés, ha a szponzorok elkezdenek kihátrálni a szervezet mögül, de egyelőre úgy tűnik, minden lyukat be tud tömni a Sepp Blatter által vezetett szövetség.