Dzsudzsákék megállíthatatlanok az EL-ben

511785915
Dinamo Moskva's Balazs Dzsudzsak (R) vies with Panathinaikos Athens' during the UEFA Europa League group E football match between Panathinaikos FC and FC Dinamo Moskva on September 18, 2014 in Athens. AFP PHOTO/ LOUISA GOULIAMAKI
Vágólapra másolva!
Dzsudzsák Balázs csapata, a Dinamo Moszkva hazai pályán legyőzte a Panathinaikoszt a labdarúgó Európa Liga csoportkörének csütörtöki ötödik fordulós mérkőzésén, így biztosan csoportelsőként jut tovább a legjobb 32 közé. Wolsburgi győzelmével az Everton, a Guingamp legyőzésével a Fiorentina is megnyerte saját csoportját. 

Eredmények, Európa Liga, csoportkör, 5. forduló:
E csoport:
Dinamo Moszkva (orosz)-Panathinaikosz (görög) 2-1 (0-1)

Ugyan a Pana már a 15. percben megszerezte a vezetést, a tartalékos Dinamo a dallamos nevű Triantafyllopoulosz öngóljával az 55. percben egyenlített, majd öt perccel később Ionov góljával megszerezte a vezetést is, amit már nem is engedett ki a kezéből.Dzsudzsák Balázs a 81. percben, csereként lépett pályára. Az E csoportban később a portugál Estoril fogadja a PSV Eindhovent, de közülük már egyik sem érheti utol Dzsudzsákékat, akik mind az öt eddigi meccsüket megnyerték.

Dzsudzsák a hajrában állt be Forrás: AFP/Louisa Gouliamaki

H csoport:
VfL Wolfsburg (német)-Everton (angol) 0-2 (0-1)
Krasznodar (orosz)-Lille (francia) 1-1 (1-0)
A csoport állása: 1. (és továbbjutott) Everton 11 pont, 2. Wolfsburg 7, 3. Lille 4, 4. Krasznodar 3

A Krasznoda a döntetlennel már biztosan kiesett, az Everton pedig már biztosan megnyerte a csoportot, az utolsó körben a Lille megelőzheti a Wolfsburgot, ha bármilyen arányban legyőzi a német csapatot, akivel az első meccsen 1-1-re végzett.

G csoport:
HNK Rijeka (horvát)-Standard Liege (belga) 2-0 (2-0)
Feyenoord (holland)-Sevilla (spanyol) 2-0 (0-0)
A csoport állása: 1. Feyenoord 9 pont, 2. Sevilla 8, 3. Rijeka 7, 4. Standard Liege 4

Az utolsó körben a Feyenoord Liege-ben biztosíthatja be a továbbjutását, a Sevilla-Rijeka mérkőzés győztese továbbjut, döntetlennel a spanyolok mennek a legjobb 32 közé.

I csoport:
Slovan Bratislava (szlovák)-Young Boys (svájci) 1-3 (1-2)
Sparta Praha (cseh)-Napoli (olasz) 0-0
A csoport állása: 1. Napoli 10 (8-3), 2. Sparta Praha 10 pont (11-4) , 3. Young Boys 9, 4. Slovan Bratislava 0

A Napoli a döntetlen után egymás elleni jobb eredményével előzi meg a Spartát, amelynek a Young Boys otthonában kell kiharcolnia a továbbjutást az utolsó körben. A Napoli a már régen kiesett, 0 ponttal álló Slovanhoz látogat.

J csoport:
Aalborg (dán)-Steaua Bucuresti (román) 1-0 (0-0)
Dinamo Kijev (ukrán)-Rio Ave (portugál) 2-0 (0-0)
A csoport állása: 1. (és továbbjutott) Dinamo Kijev 12 pont, 2. Aalborg 9, 3. Steaua Bucuresti 7, 4. Rio Ave 1

A Dinamo Kijev már biztosan ott van a 32 között, az Aalborgnak a már kiesett Rio Ave otthonában győznie kell, mert korábban 6-0-ra kapott ki Bukarestben.

K csoport:
Dinamo Minszk (fehérorosz)-PAOK (görög) 0-2 (0-0)
Guingamp (francia)-Fiorentina (olasz) 1-2 (1-2)
A csoport állása: 1. (és továbbjutott) Fiorentina 13 pont, 2. PAOK 7 (9-5), 3. Guingamp 7 (5-5), 4. Dinamo Minszk 1

A Fiorentina már továbbjutott, a PAOK és a Guingamp egymás ellen dönthetnek a második továbbjutó helyről. A döntetlennel a Guingamp megy tovább, miután hazai pályán 2-0-ra verte a görögöket.

L csoport:
Trabzonspor (török)-Metaliszt Harkiv (ukrán) 3-1 (1-0)
Lokeren (belga)-Legia Warszawa (lengyel) 1-0 (1-0)
A csoport állása: 1. (és továbbjutott) Legia Warszawa 12 pont, 2. (és továbbjutott) Trabzonspor 10, 3. Lokeren 7, 4. Metaliszt Harkiv 0

Az L csoportban már csak a csoport első helye a kérdés, a Legia a Trabzont fogadja, és már egy döntetlennel is a csoport első helyén végez.