Vágólapra másolva!
Nincs életveszélyes állapotban Pelé, a brazilok háromszoros világbajnok focistája. Egy korábbi kezelésén kaphatott fertőzést, de nem igényel különleges bánásmódot.

A 74 éves brazil játékos november 12-én került először kórházba vesekő okozta gyomorpanaszok miatt. Akkor eltávolították a veseköveit, majd hazaengedték.

A legfrisebb hírek szerint akkor kaphatott húgyúti fertőzést, amellyel jelenleg kezelik. A háromszoros világbajnok focistát instabil állapota és súlyos fájdalmai miatt szállították a Sao Pauló-i Albert Einstein kórházban.

Az intézmény tagadta a híreket, melyek szerint Pelét egy speciális osztályra kellett szállítani, míg a Sambafoot.com azt írja, a mostani kezelés rutinszerű.

Pelé szóvivője közben kijelentette, hogy a legendás játékos napokon belül távozhat a kórházból.

A Twitteren közzétett üzenetben nyugtatta meg az érte aggódókat Pelé, a brazilok legendás futballistája, akit kórházban kezelnek.

Pelé maga tweetelt egy megnyugtató üzenetet: "Szeretném kihasználni ezt a lehetőséget, és tudatni veletek, hogy jól vagyok" - írta, hozzátéve, hogy nagyon örül a sok jókívánságnak, de "hála istennek" nincs komoly baja.