Vágólapra másolva!
A Ferencváros hátrányból fordítva 3-1-re nyert a vendég Kecskemét ellen a labdarúgó OTP Bank Liga 16. fordulójának szombati játéknapján. A zöld-fehérek ezzel egy éve, 14 mérkőzés óta őrzik hazai veretlenségüket a bajnokságban, legutóbb tavaly november 30-án a Pécstől kaptak ki saját közönségük előtt.

OTP Bank Liga, 16. forduló:
Ferencváros - Kecskeméti TE 3-1 (0-1)
Groupama Aréna, 3627 néző, v.: Erdős
Ferencváros: Dibusz - Dilaver, Gyömbér (Kukuruzovic, a szünetben), Pavlovic, Nalepa - Gera, Busai (Nagy Do., a szünetben) - Somalia, Lauth, Lamah (Bönig, 70.) - Böde
Kecskeméti TE: Tujvel - Lovric, Dejan, Gyagya (Gréczi, 66.), Eninful - Fótyik (Laczkló, 63.), Kitl, Vukasovic, Botka (Varga R., a szünetben) - Bebeto, Balázs
gólszerzők: Lauth (54., 68.), Lamah (62.), illetve Vukasovic (42., 11-esből)
sárga lap: Nalepa (41.), illetve Karan (57.), Fótyik (79.), Laczkó (84.)

Óriási fölényben futballozott a Ferencváros, amely Pavlovic révén kis híján már a 18. percben megszerezte a vezetést, de Balázs a gólvonalról kivágta a labdát. A zöld-fehérek szinte végig egykapuztak, ennek ellenére a Kecskemét első jól sikerült kontrájából Balázs révén büntetőt harcolt ki, amelyet Vukasovic értékesített.

A Ferencváros a fordulást követően is nagy nyomás alatt tartotta riválisát, ennek pedig Lauth egyenlítő góljával hamar meg is lett az eredménye. Ez a találat megnyugtatta a fővárosi csapatot, amely gyakorlatilag futószalagon gyártotta a helyzeteket, és Lamah, valamint Lauth újabb találatával gyorsan eldöntötte a három pont sorsát.

A Ferencváros feljött a negyedik helyre, és csak egy pont választja el a harmadik Diósgyőrtől.