Társoldalunk:

Bundaügyben idézték be a ManUnited játékosát

2014.11.29. 13:59

Egy 2011-es bundaügy miatt kénytelen megjelenni a valenciai bíróság előtt Ander Herrera, a Manchester United spanyol futballistáját a 2010/11-es idény utolsó mérkőzésének gyanús körülményei miatt hallgatják ki. 

Herrera pályára lépett a Real Zaragozában a 2011-es szezon utolsó fordulójában, amikor a csapatnak mindenképpen le kellett győznie a Levantét, hogy megőrizze első osztályú tagságát. A Zaragoza végül 2-1-re nyert, de a Spanyol Korrupcióellenes Ügynökség nyomozást indított az ügyben, ami most jutott el a bírósági szakaszig.

A Zaragoza elnöke, Agapito Iglesias mellett több játékost is gyanúsítottként hallgatnak meg, miután komoly összegek érkeztek a mérkőzés előtt több érintett bankszámlájára. A spanyol lapok úgy tudják, mind a 28 pályára lépő játékos ellen eljárás zajlik, sőt három olyan játékos is a vádlottak között van, akik nem játszottak a meccsen.

Ander Herrerára komoly büntetés várhatForrás: AFP/Frederic J. Brown

Az Athletic Bilbaótó 32 millió eurórét igazolt spanyol játékosnak meg kell jelennie a valenciai bíróság előtt, ha bűnösnek találják, hosszú eltiltással, vagy akár börtönbüntetéssel is sújthatják – írja a Mirror.