Társoldalunk:

Öt centin múlt az Arsenal-sztár filmkarrierje

2014.12.02. 16:33

Ian Wrightnak öt centi hiányzott ahhoz, hogy esélye legyen az új Star Wars-film egy picinyke szerepére. Az Arsenal egykori legendás csatára szerencsét próbált a castingon, de a Star Wars: Az ébredő Erő című filmben végül nem lehetett rohamosztagos.

"Sajnos ehhez legalább 180 centi magasnak kellett volna lennem, így 175 centiméteres magasságommal nem volt esélyem" - nyilatkozta szomorúan.

Wright pályafutása során több mint 500 tétmérkőzést játszott, hét évig az Arsenalt erősítette, 33 válogatott mérkőzésén kilenc gólt szerzett, visszavonulása után mégsem a futballban találta meg a helyét. Az 51 éves szakember 2012-13-ban kapott először és mindezidáig utoljára feladatot a futballban, akkor a Milton Keynes Dons menedzsere, Karl Robinson kérte fel másodedzőnek.

180 centi a minimum követelmény egy rohamosztagosnakForrás: AFP/Patrick Kovarik

A tévében viszont sokkal inkább feltalálta magát, az ITV-n többek között saját talkshow-ja volt Friday Night's All Wright címen, amelyben olyan hírességekkel beszélgethetett, mint Elton John, Mariah Carey és Will Smith. Készült dokumentumfilm arról a vállalkozásáról, amely során megmászta Grönland legmagasabb hegyét (Ian Wright's Excellent Adventure) és átszelte Harley-Davidsonjával Amerikát (Wright Across America).