Társoldalunk:

Kulisszatitkokat árult el a volt Inter-elnök

2014.12.03. 20:04

Massimo Moratti, az Internazionale volt tulajdonosa mesélt a regnálása közben történtekről, Zlatan Ibrahimovicról, Eric Cantonáról és Francesco Tottiról.

Miután az olasz üzletember eladta az Intert az indonéz Erick Thohirnak, a Corriere della Serának adott interjúban elmondott néhány sztorit az elmúlt évekről. Kezdte Zlatan Ibrahimoviccsal.

"Amikor elhagyott bennünket a Barcelona kedvéért, azt mondta nekem, hogy jó volt az Interben játszani, de tovább akar állni, és nélküle nem fogunk nyerni semmit. A következő évben José Mourinhóval megnyertük a Bajnokok Ligáját, az olasz bajnokságot és az Olasz Kupát."

Murinho mindent megnyert MorattinakForrás: AFP/Christophe Simon

Cantona egy rúgásra volt az Intertől

Moratti azt is elárulta, hogy 1995-ben majdnem leigazolta Eric Cantonát, gyakorlatilag mindenben megegyezett vele. El is utazott Londonba, hogy megnézze a Manchester United Crystal Palace elleni bajnokiját, majd véglegesítsék a szerződést, ám azon a meccsen történt Cantona híres kungfumozdulata, amikor lerúgott egy szurkolót. A Manchester legendás hetese közölte az összecsapás után, hogy az esetet követően inkább maradna Angliában.

Ezért nem lett Cantona Inter-játékos:

Mondj egy összeget!

A korábbi Inter-elnök mesélt arról is, hogy 2007-ben, amikor szerződtették Christian Chivut a Romából, a Farkasok elnökével történt egyeztetésen közölte a fővárosi klub első emberével, hogy, ha bármikor is tovább akarnának adni Francesco Tottin, csak mondjon neki egy összeget, és ő azt kifizeti.

"Ilyen soha nem lesz, Totti nem megy sehovaa" - jött a válasz Franco Sensitől, az egy évvel később elhunyt Roma-elnöktől.