A sikerhez sok munka és sok áldozat kell

Mehmed Bazdarevic, foci
FRANCE, Lorient : Sochaux's coach Mehmed Bazdarevic is seen during the French L1 football match Lorient vs Sochaux, on January 28, 2012 at the Moustoir Stadium in Lorient, western France. AFP PHOTO FRANK PERRY
Vágólapra másolva!
A Bosnyák Labdarúgó Szövetség a korábbi jugoszláv válogatott Mehmed Bazdarevicet nevezte ki a nemzeti csapat szövetségi kapitányává. A szervezet a weboldalán közölte szombaton, hogy az 54 éves bosnyák szakemberre alapos elemzés és építő jellegű vita után egyhangúlag esett a választás Milovan Rajevaccal szemben.

Bazdarevic - aki korábban a Grenoble és Sochaux csapatát is irányította - az elmúlt hónapban menesztett Safet Susicot váltja a bosnyák válogatott kispadján. Susicnak azért kellett távoznia, mert a világbajnokságon is szerepelt együttes a 2016-os Európa-bajnokság selejtezősorozatában az első négy meccsén csupán két pontot szerzett.

"A helyzet nagyon nehéz, azt hiszem, ezzel mindannyian tisztában vagyunk. A legfontosabb, hogy a csapat visszaszerezze a győztes mentalitását, és ezzel együtt visszatérjen a jó hangulat is. Ebben a játékban minden lehetséges, de a sikerhez sok munka és sok áldozat kell" - nyilatkozta Bazdarevic.

Mehmed Bazdarevic lett a bosnyák kapitány Forrás: AFP/Frank Perry

Az 54 éves szakember játékosként kilenc szezont töltött a Zeljeznicar csapatában, tagja volt annak a szarajevói csapatnak is (sőt mindkét mérkőzést végigjátszotta), amely 1985 áprilisában elbukta az UEFA-kupa elődöntőjét a Videotonnal szemben -, de megfordult a Sochaux, a Nimes és a svájci Étoile Carouge együttesében is.

A bosnyákok márciusban Andorrába utaznak, júniusban pedig az izraelieket fogadják Eb-selejtezőben.