Társoldalunk:

Balotelli jobb, ha hozzászokik a padhoz

2014.12.26. 13:11

Brendan Rodgers szerint Mario Balotelli jobb, ha hozzászokik a kispadhoz, mert a Liverpool jelenlegi rendszerében csak ott jut neki hely. Az edző szerint az agresszív visszatámadás nem erős oldala az olasz csatárnak. 

"Muszáj lesz hozzászoknia a padozáshoz, és ahhoz, hogy csereként beállva tegyen hozzá a csapat játékához. Ez nem csak Balotellire, hanem az összes játékosra vonatkozik: akár kezdőként, akár csereként, mindenkinek készen kell állnia, mert nagy dolgokra készülünk a szezon második felében – nyilatkozta a Guardiannek Brednan Rodgers.

A bajnoki gól nélkül álló Balotelli november 8. óta nem volt kezdő, bár ehhez egy sérülés és az elhíresült Super Mariós Instagram-poszt is hozzájárult, amiért egy meccsre eltiltották. Január elején visszatér a csapatba Daniel Sturridge is, ami tovább nehezítheti Balotelli helyzetét a klubnál.

Irány a pad, MarioForrás: AFP/Adrian Dennis

"Akkor vagyunk a legjobbak, ha agresszíven letámadjuk az ellenfelet, és ebben Mario nem a legerősebb. Fontos, hogy mindig nyomás alatt tudjuk tartani az ellenfelek védelmét, ez a mi játékunk eredményességének a kulcsa. Annyi kiderült Marióról az utóbbi hetekben, hogy leginkább a 16-oson belül hasznos, de nekünk most másmilyen csatárra van szükségünk – tette hozzá Rodgers.