Hol van Bale? Hol van Ronaldo?

491717111 Algeria's forward Sofiane Feghouli plays the ball during the Round of 16 football match between Germany and Algeria at Beira-Rio Stadium in Porto Alegre during the 2014 FIFA World Cup on June 30, 2014.  AFP PHOTO / CHRISTOPHE SIMON
Algeria's forward Sofiane Feghouli plays the ball during the Round of 16 football match between Germany and Algeria at Beira-Rio Stadium in Porto Alegre during the 2014 FIFA World Cup on June 30, 2014. AFP PHOTO / CHRISTOPHE SIMON
Vágólapra másolva!
Ki lehet a Primera División leggyorsabb focistája? Könnyű lenne rávágni, hogy Gareth Bale. Esetleg Cristiano Ronaldo, talán Jordi Alba? Egyik sem.

Bár Bale kifejezetten a sebességéről híres, a spanyol bajnokság leggyorsabbja jelenleg Sofiane Feghouli.

A Valencia algériai játékosa 35,53 kilométer/órás csúcssebességre képes, amivel hivatalosan is a leggyorsabb. Ezzel együtt lehet, hogy Bale vagy Ronaldo robbanékonysága jobb.

Feghouli hét km/órával marad le Usain Bolttól: a világ leggyorsabb embere, a százas síkfutás csúcstartója 42,72 km/órára képes.

Ami a legjobb, hogy az algériai a gyakorlásnak köszönheti a sikerét, mint mondja, öt éve, mikor a Valencia leigazolta, még csak nem is volt különösebben gyors, de fáradhatatlanul csiszolgatta munkájának ezen részét.