Vágólapra másolva!
José Mourinho másodszor élhette át hosszú és eredményes edzői pályafutása alatt, hogy milyen, amikor aktuális csapata öt gólt kap. A Tottenham elleni 3-5 után a Chelsea mestere ismét a bíráskodással foglalkozott.

A Tottenham utoljára 54 évvel ezelőtt, 1961 decemberében lőtt öt gólt a Chelsea-nek, akkor eggyel kevesebbet kapott, így 5-2-re győzött a városi rivális ellen. Az összes sorozatot tekintve összesen négy olyan alkalom volt, amikor a Spurs ötször vette a be Chelsea kapuját, a mostani és az 1961-es mellett még 1920-ban és 2002-ben.

José Mourinho edzői pályafutása során 715 tétmeccsen ült a kispadon, és ez mindössze a második alkalom volt, hogy aktuális csapata öt gólt kapott, ezt megelőzően 2010 novemberében a Barca pofozta le 5-0-ra a Mourinho-féle Realt. A Mourinho-érában egyébként a Chelsea még négy gólt sem kapott a PL-ben, nemhogy ötöt.

Hogy a Tottenham mostani ötöse mennyire nagy teljesítmény, azt az is mutatja, hogy a Chelsea az ezt megelőző nyolc bajnokiján összesen három gólt engedélyezett az ellenfeleknek. A Kékekre nem jellemző, hogy beleszaladjanak a késbe, a Premier League-ben korábban csak kétszer szedtek be öt gólt, 1996-ban a Liverpool 5-1-re, 2011-ben az Arsenal 5-3-ra páholta el őket.

Mourinho törheti a fejét, mert csapata előnye eltűnt Forrás: AFP

A Chelsea hatodik meccsét játszotta londoni rivális ellen a mostani idényben, és először vonult le vesztesként a pályáról, előtte a West Ham (2-0), a QPR (2-1), a Crystal Palace (2-1), az Arsenal (2-0) ellen is hibátlan maradt, és hazai pályán a Tottenhamet is elintézte 3-0-ra. Diego Costának is megszakadt egy nagy sorozata, a legutóbbi 40 bajnokiján - ebben még az Atlético színeiben vívott meccsek is benne vannak - ugyanis mindig nyert a csapata, ha gólt szerzett.

A mostani vereség után mind Mourinho, mind a csapatkapitány John Terry azon a véleményen volt, hogy a Chelsea-t tudatosan sújtják a bírók rossz ítéletekkel. Szerintük 1-0-s vezetésüknél ugyanúgy elmaradt egy büntető a javukra, ahogy egy körrel korábban, a Southampton elleni 1-1 alkalmával sem kaptak meg egyet.

Terry azt nyilatkozta, a Chelsea-játékosokkal szemben előítélettel bírnak a bírók, mert úgy vannak beállítva, mintha minden egyes alkalommal feldobnák magukat, vagy szimulálnának, és ezzel meg akarnák téveszteni a játékvezetőket. A Chelsea a mostani vereség miatt leadta az előnyét, és pontszámban, valamint gólkülönségben is ugyanúgy áll, mint a Manchester City.