Társoldalunk:

Guardiola visszatérhet a Barcához

2015.01.07. 19:21

A klubnál kialakult kaotikus helyzetre való tekintettel a szezon végén előrehozott elnöki választást tartanak a Barcelonánál, ezt Josep Maria Bartomeu elnök jelentette be. Joan Laporta visszahozná Josep Guardiolát.

Bartomeu idén januárban vette át az irányítást Sandro Roselltől, a katalánoknál azóta egyre másra jönnek a konfliktusok. Lionel Messi összekülönbözött Luis Enrique vezetőedzővel, és elképzelhető, hogy a Chelsea-be igazol.

Néhány napja Andoni Zubizarreta sportigazgatót menesztette a klub, mire Carles Puyol, a klub másik legendája is jelezte, hogy távozik. Ezt megelőzte a nemzetközi Sportdöntőbíróság döntése, amelynek értelmében a klub 2016 januárjáig nem igazolhat új játékosokat.

Laporta és Guardiola remek párost alkotottForrás: AFP/Josep Lago

A Goal.com azt írja, hogy Joan Laporta ismét indulni fog a szezon végén az elnöki székért, és vissza fogja hozni a Bayern Münchentől Josep Guardiolát a Barcelonához. Laporta elnöklése alatt 2003 és 2010 között 12 trófeát gyűjtött be a klub, 2008-ban lett Guardiola a vezetőedző, akivel a katalánok történetének legeredményesebb időszakát zárták. Guardiola 2008 és 2012 között a 19 megnyerhető trófeából 14-et elhódított. Állítólag sportigazgatóként térhetne vissza a Barcelonához.

A klub egyre mélyülő válságáról és a történelmi párhuzamokról írt cikkünket itt olvashatja el.