Távozása előtt Gerrard még dobna egy nagyot

Steven Gerrard
Steven Gerrard egy utolsó nagy sikerrel búcsúzna a Liverpooltól
Vágólapra másolva!
Különleges születésnapi ajándékra hajt Steven Gerrard, a Liverpooltól az idény végén távozó klublegenda. 

Nem hosszabbítja meg szerződését, és az idény végén távozik a Liverpooltól Steven Gerrard. Az addig hátralévő öt hónapban viszont még legalább egy nagy dobásra készül a játékos.

Steven Gerrard egy utolsó nagy sikerrel búcsúzna a Liverpooltól Forrás: AFP


"Számítottam rá, hogy a távozásomról szóló bejelentést követően néhány napra felbolydul majd az életem, ezért tudatosan készültem a felfokozott érdeklődésre. Most már viszont csak a céljaim lebegnek a szemem előtt, májusig még engeteg tennivalóm akad" - mondta Gerrard a Liverpool Echónak.

Két fronton is támadni kell a BL-t

"Egy olyan tavaszi menetelést kell bemutatnunk, mint tavaly, és akkor összejöhet a Bajnokok Ligája. Hiszek benne, hogy ott lehetünk a legjobb négy között, a hétpontos hátrányunk behozható. Különösen, hogy lassan visszatér közénk Daniel Sturridge - ez sokat jelent majd a csapat számára, hiszen nagyszerű játékos, vele elérhetjük a céljaink. A bajnokság mellett az Európa Liga-győzelemmel is ki lehet harcolni a BL-részvételt, ami szintén tetszetős kihívás" - fogalmazott a játékos, aki a hazai kupasorozatokra is legalább ennyire készül.

A legszebb ajándék

"Még öt hónapom van a klubnál, rengeteg dolgot elérhetünk. A Ligakupában ott vagyunk az elődöntőben, és most kapcsolódunk be az FA-kupába is. Életem egyik legszebb ajándéka lenne, hogy ott lehetnék a Wembley-ben a május 30-i döntőben, ami egybeesik a 35. születésnapommal" - mondta Gerrard.

A játékos szerdán azt is bejelentette, hogy a következő idénytől az Egyesült Államok profi labdarúgó-bajnokságában (MLS) címvédő Los Angeles Galaxynél folytatja pályafutását.

Az USA-ban is sikerekre vágyik

"Szeretnék még érmeket nyerni, és egy erős csapatban befejezni a pályafutásomat. A Galaxy pedig egy sikeres klub, amely további sikereket érhet el" - nyilatkozta a Los Angeles Times című napilapnak a játékos, aki 18 hónapos szerződést kap Kaliforniában.

Gerrard nyolcesztendősen került a Vörösökhöz, felnőttként 695-ször húzta magára a Liverpool mezét és 180 gólt szerzett. Pályafutása legnagyobb sikereként 2005-ben Bajnokok Ligája-diadalra vezette az együttest. Emellett nyert UEFA-kupát, FA-kupát és Ligakupát is a gárdával, bajnoki címet azonban nem.