Vágólapra másolva!
Az angol sajtó szerint több Premier League-csapat is rámozdulna Luis Suárezre.

A Barcelona a nyáron 80 millió euróért szerezte meg a Premier League gólkirályát a Liverpooltól, aki október végén, a Real ellen mutatkozott be a Barcában, amikor lejárt a vébén bemutatott harapása miatt kirótt eltiltása. Suárez eddig 12 meccset játszott a Barcában, ahol 3 gólt szerzett, amivel valószínűleg ő sem elégedett.

A bemutatkozása előtt a Barcelona nyolc meccsen hétszer nyert, és egyszer döntetlenezett, azóta viszont kilenc találkozón öt győzelem mellett egy döntetlent és három vereséget könyvelhetett el.

A Barcelonánál egyelőre minden bizonytalan, Lionel Messi és Luis Enqriue harcban áll egymással, Andoni Zubizarreta sportigazgató, és asszisztense, Carles Puyol távozott a klubtól, Josep Maria Bartomeu elnök pedig két fontos bejelentést tett: előbb azt, hogy előrehozott elnökválasztásra kerül sor, majd azt, hogy a klub minden kapcsolatot megszakít a FIFA-val az átigazolási tilalom érvényben maradásáig.

Suárez egyelőre még nem idézi régi önmagát Forrás: AFP

Az angol lapok úgy spekulálnak, ha nyáron új vezetés jön, akkor könnyen lehet, hogy nagytakarítás lesz a keretben, és a Barcánál korábban sem voltak szívbajosak, ha valaki nem vált be: Zlatan Ibrahimovictól egy szezon után elköszöntek, mint ahogy a Sahtartól 25 millió euróért megvett Dmitro Csigrinszkij is egy év után visszatért Donyeckbe.

Suárez még akár bajnoki címre és BL-győzelemre is vezetheti a Barcát, de lehet, hogy ez sem fogja eltántorítani az angol csapatokat, hogy a nyáron letegyenek érte egy komolyabb összeget. A Daily Mail szerint a két manchesteri klub, a United és a City, valamint a Chelsea tehet egy kísérletet arra, hogy visszavigye Angliába az uruguayi támadót.