Társoldalunk:

Hová igazoljon Messi?

2015.01.09. 20:16

Évek óta képtelenségnek hangzik, hogy Lionel Messi távozzon Barcelonából, mostanság azonban egyre többször felmerült, hogy valóban eligazolhat, mert már nem érzi magát olyan jól, mint korábban, sok a gond a Barca körül, ráadásul az edzővel sem jön ki jól. Ön szerint hová szerződjön, ha tényleg elmegy?

Az újságok rögtön lecsaptak a "hírre", amikor Messi követni kezdte a Chelsea-t az Instagramon, mire Cesc Fabregas (aki egyszer már megjárta az Arsenal-Barca-Chelsea utat) csak annyit mondott, ő is több csapatot követ a különféle csatornákon. Aztán Messit az apján keresztül próbálták meggyőzni, hogy menjen a Stamford Bridge-re.

José Mourinhónak és másodedzőjének, Steven Holland egyaránt feltették a kérdést Angliában, hogy "jön-e Messi?", amire mindkét szakember hasonlóan reagált: jelenleg nem tartják elképzelhetőnek, hogy az UEFA pénzügyi fair-play szabályozása (FFP) miatt leigazolható lenne az argentin.

Messi szerződése egyébként 2019-ben jár le, és a kivásárlási ára 250 millió euró.

Csak a ManUnited és a Real jöhet szóba?

A BBC megkérdezett egy pénzügyi szakértőt, hogy létezik-e egyáltalán olyan csapat, amely le tudná igazolni Messit, mire Rob Wilson azt válaszolta, hogy mindössze két ilyen klub van. A sheffieldi Hallam Egyetem professzora szerint csak a Real Madrid és a Manchester United rendelkezik olyan tartalékokkal és bevételekkel, amely alapján meg tudná vásárolni Messit, ám a fizetését már ez a két csapat is csak a szabályok áthágásával tudná állni.

Forrás: AFP/Josep Lago

Wilson hozzátette, hogy a Chelsea és a Manchester City is rendelkezik elegendő pénzzel, ám - ahogyan Mourinho is mondta - az FFP miatt már az első lépcsőfokot sem tudnák az angolok meglépni. Ha viszont a Barca beleegyezne abba, hogy részletfizetéssel is elvihetik Messit, akkor olyan csapatok is sorba állhatnának, mint a Bayern München vagy a PSG.