Dárdainál és Dzsudzsáknál Neuer nyert

529020963
Real Madrid and Portugal forward Cristiano Ronaldo reacts after receiving the 2014 FIFA Ballon d'Or award for player of the year during the FIFA Ballon d'Or award ceremony at the Kongresshaus in Zurich on January 12, 2015. AFP PHOTO / OLIVIER MORIN
Vágólapra másolva!
Dárdai Pál, a magyar válogatott szövetségi kapitánya, illetve Dzsudzsák Balázs csapatkapitány is Manuel Neuert jelölte meg első helyen a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség, valamint a France Football magazin által közösen odaítélt FIFA-Aranylabda szavazásán.

Évekre visszamenőleg mindig lehetett találni olyan csodabogarat, aki úgy tűnik, nem ismeri annyira a világfutballt, ezért az Aranylabda-szavazáson meglepő rangsort állított fel. Idén is akadt olyan, akinél a három végső döntős - a győztes Cristiano Ronaldo, illetve Lionel Messi és Manuel Neuer - nem fért fel a dobogóra.

Szerencsére a magyarok részéről Dárdai Pál szövetségi, és Dzsudzsák Balázs csapatkapitány is komolyan végiggondolta a voksokat. Mindketten Manuel Neuernek adták volna az Aranylabdát, de amíg Dárdainál Cristiano Ronaldo és Philipp Lahm, addig Dzsudzsáknál Cristiano Ronaldo és Lionel Messi volt a sorrend. A magyar médiát a Nemzeti Sportnál dolgozó Csillag Péter képviselte, ő a Cristiano Ronaldo, Philipp Lahm, Manuel Neuer triót favorizálta.

Ronaldo megvédte tavalyi címét Forrás: AFP/Olivier Morin

Amíg az újságírók között túlnyomó részt Cristiano Ronaldo végzett az élen, de az egzotikus országokban akadtak kivételek. A dzsibuti Mohamed Kenadid szerint Karim Benzema volt a legjobb, a tahiti Luc Ollivier pedig Paul Pogbát favorizálta.

Az még érthető, hogy a walesi válogatott csapatkapitánya, Ashley Williams saját barátját, Gareth Bale-t tette az első helyre (mögé pedig Bastian Schweinsteigert és Eden Hazardot jelölte), de Bale mellett szavazott a máltai csapatkapitány Michael Mifsud és a tajvani Csen Kuei Jen is, aki Diego Costát tette a második helyre. A vanuatui újságíró, Raymond Nasse úgy döntött, hogy őt nem érdekli sem Messi, sem Ronaldo, sem Neuer, nála Bale, Pogba és Zlatan Ibrahimovic volt a sorrend.

Az ecuadori és a dél-szudáni kapitány Toni Kroost találta a legjobbnak, a kenyai szakvezető a Thomas Müller, Andres Iniesta, Diego Costa hármasra voksolt, a montserrati csapatkapitány, Anthony Griffith Diego Costát, Eden Hazardot és Neymart favorizálta, míg St. Lucián mind a szövetségi, mind a csapatkapitány elvakult Mario Götze-rajongó lehet, ha benne látták a 2014-es aranylabdást.