Társoldalunk:

Dárdainál és Dzsudzsáknál Neuer nyert

2015.01.12. 21:27

Dárdai Pál, a magyar válogatott szövetségi kapitánya, illetve Dzsudzsák Balázs csapatkapitány is Manuel Neuert jelölte meg első helyen a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség, valamint a France Football magazin által közösen odaítélt FIFA-Aranylabda szavazásán.

Évekre visszamenőleg mindig lehetett találni olyan csodabogarat, aki úgy tűnik, nem ismeri annyira a világfutballt, ezért az Aranylabda-szavazáson meglepő rangsort állított fel. Idén is akadt olyan, akinél a három végső döntős - a győztes Cristiano Ronaldo, illetve Lionel Messi és Manuel Neuer - nem fért fel a dobogóra.

Szerencsére a magyarok részéről Dárdai Pál szövetségi, és Dzsudzsák Balázs csapatkapitány is komolyan végiggondolta a voksokat. Mindketten Manuel Neuernek adták volna az Aranylabdát, de amíg Dárdainál Cristiano Ronaldo és Philipp Lahm, addig Dzsudzsáknál Cristiano Ronaldo és Lionel Messi volt a sorrend. A magyar médiát a Nemzeti Sportnál dolgozó Csillag Péter képviselte, ő a Cristiano Ronaldo, Philipp Lahm, Manuel Neuer triót favorizálta.

Ronaldo megvédte tavalyi címétForrás: AFP/Olivier Morin

Amíg az újságírók között túlnyomó részt Cristiano Ronaldo végzett az élen, de az egzotikus országokban akadtak kivételek. A dzsibuti Mohamed Kenadid szerint Karim Benzema volt a legjobb, a tahiti Luc Ollivier pedig Paul Pogbát favorizálta.

Az még érthető, hogy a walesi válogatott csapatkapitánya, Ashley Williams saját barátját, Gareth Bale-t tette az első helyre (mögé pedig Bastian Schweinsteigert és Eden Hazardot jelölte), de Bale mellett szavazott a máltai csapatkapitány Michael Mifsud és a tajvani Csen Kuei Jen is, aki Diego Costát tette a második helyre. A vanuatui újságíró, Raymond Nasse úgy döntött, hogy őt nem érdekli sem Messi, sem Ronaldo, sem Neuer, nála Bale, Pogba és Zlatan Ibrahimovic volt a sorrend.

Az ecuadori és a dél-szudáni kapitány Toni Kroost találta a legjobbnak, a kenyai szakvezető a Thomas Müller, Andres Iniesta, Diego Costa hármasra voksolt, a montserrati csapatkapitány, Anthony Griffith Diego Costát, Eden Hazardot és Neymart favorizálta, míg St. Lucián mind a szövetségi, mind a csapatkapitány elvakult Mario Götze-rajongó lehet, ha benne látták a 2014-es aranylabdást.