Ronaldo visszatér

Ronaldo, foci, brazil
BRAZIL, Rio de Janeiro : Brazilian former football star Ronaldo Nazario gestures during a friendly match at the Mario Filho --Maracana-- stadium within a test event, in Rio de Janeiro on April 27, 2013. The Maracana stadium will host the upcomig Confederations Cup --next June--, the Brazil 2014 FIFA World Cup and the 2016 Summer Olympics. AFP PHOTO /VANDERLEI ALMEIDA
Vágólapra másolva!
Miután tízszázalékos részesedést szerzett a Fort Lauderdale Strikersben, szeretne pályára lépni Ronaldo, a brazilok kétszeres aranylabdás, kétszeres világbajnok veterán csatára.

Visszatér a pályára minden idők egyik legjobb labdarúgója, Ronaldo, ezt a brazil csatárfenomén a Sports Illustratednek nyilatkozva jelentette be. A kétszeres világbajnok, kétszeres aranylabdás, a FIFA által háromszor lett az év labdarúgójának választott klasszis úgy tervezi, hogy az észak-amerikai profi futball másodosztályának számító NASL-ban (North American Soccer League) szereplő Fort Lauderdale Strikersben játszik majd.

"Szeretnék néhány mérkőzést játszani, idén sokat akarok edzeni. Ilyet három év nem tettem, mert túlzottan lefoglaltak a munkáim" - nyilatkozta a Stikersben tízszázalékos tulajdonrésszel bíró Ronaldo, aki utolsó profi mérkőzését 2011-ben a Corinthiansban szerepelt.

Ronaldo visszatér a pályára Forrás: AFP/Vanderlei Almeida

"Jó kérdés, hogy miért lettem klubtulajdonos. Edző nem szeretnék lenni, mert nagyon nehéz lehet 30 játékost irányítani. De ez nagy kihívás a számomra. A Fort Lauderdale Strikers nagy tradíciókkal rendelkező klub, a labdarúgás egyébként is feljövőben van az Államokban, szóval ez egy nagy lehetőség" - tette hozzá a 38 éves legenda.

A Strikers tavaly döntős volt a NASL-ben, de kikapott a San Antoniótól. A hetvenes-nyolcvanas években olyan sztárok szerepeltek a klubban, mint George Best, Gordon Banks, Gerd Müller, Bernd Hölzenbein és Teofilo Cubillas.