A Serie A dobogósát tényleg érdekli Dzsudzsák

Dzsudzsák Balázs, Dinamo Moszkva
Moszkva, 2014. október 2. Dzsudzsák Balázs, az orosz Dinamo Moszkva (b) és a Santiago Aria, a holland PSV Eindhoven játékosa a labdarúgó Európa Liga csoportkörében, az E csoport második fordulójában játszott mérkőzésen Moszkvában 2014. október 2-án. (MTI/EPA/Makszim Sipenkov)
Vágólapra másolva!
A Dinamo Moszkva klubigazgatója elismerte, hogy az olasz Lazio érdeklődik Dzsudzsák Balázs iránt.

Guram Adzsojev a Szovjetski Sportnak nyilatkozva azt mondta, a rómaiak megkeresték Dzsudzsák miatt, ő azonban még nem beszélt a játékossal arról, hogy mik a szándékai. Adzsojev szerint az érdeklődés nem véletlen, mivel Dzsudzsák az elmúlt fél évben a Dinamóban és a válogatottban is jó teljesítményt nyújtott.

Dzsudzsáknak 2015 decemberében lejár a szerződése Moszkvában, ami azt jelenti, hogy a Dinamónak sietnie kell, ha még pénzt szeretne kapni a magyar szélsőért, akiért 2012-ben 19 millió eurót fizetett. A Bosman-szabály alapján, ha egy labdarúgó szerződése lejár, ingyen távozhat a klubjától, előtte pontosan fél évvel pedig bárkivel előre megegyezhet a közös folytatásról, átigazolási díjat ez esetben sem kell fizetnie a kérőnek.

Lehet, hogy még télen klubot vált a magyar válogatott csapatkapitánya Forrás: Polyak Attila

"Vannak érdeklődők, nincsen viszont konkrétum" - nyilatkozta nemrég az Origónak Vörösbaranyi József játékosügynök. "Jó helyzetben vagyunk, mert Balázs jól teljesített az idei szezonban, meglátjuk, mi lesz, most biztos, hogy visszatér a csapatához. Az átigazolási időszak egész januárban tart, a végéig bármi megtörténhet" - tette hozzá.

A 66-szoros válogatottt Dzsudzsákot már több klubbal összeboronálták, a Lazio mellett az angol Evertonról és Fulhamről, a török Fenerbahcéról és a német Dortmundról is lehetett olvasni, mint potenciális következő állomáshely. Az orosz bajnokságban most van a téli szünet, legközelebb március 7-én lép csak pályára a tabellán harmadik Dinamo. Előtte Dzsudzsákék az Anderlecht ellen bizonyíthatnak az Európa Ligában - február 19-én Brüsszelben, 26-án pedig Moszkvában.

A Lazio jelenleg a harmadik helyen áll az olasz bajnokságban, ha ezt a helyet sikerül megtartania, akkor a nyáron indulhat a BL-selejtezőben. Az átigazolásokban mértékadónak számító Transfermarkt.de oldal 10 millió euróra teszi Dzsudzsák árát, csak összehasonlításképpen, a Lazio tavaly 10,7 milliót fizetett az Udinesének az olasz válogatott szélsőért, Antonio Candreváért.

Az elmúlt tíz évben még két játékosért tett le nagy összeget a Lazio, 2010-ben a brazil Hernanest (jelenleg Inter) 13,5 millió euróért, egy évvel korábban az argentin Mauro Zaratét (most QPR) 20,2 millió euróért szerezték meg.

A Lazio jól áll szélsőkkel, mert Dzsudzsák posztján a már említett Candreván kívül a brazil Felipe Anderson, és a bosnyák Senad Lulic is tud játszani. Közülük Felipe Anderson volt elképesztő formában, a legutóbbi 12 Lazio-gólból tízben gólszerzőként vagy előkészítőként benne volt, de egy csütörtöki edzésen megsérült, és legalább három hétig nem játszhat. Így biztosan kihagyja a Napoli és a Milan elleni bajnokit, és a szintén a milánóiak ellen esedékes olasz kupa-negyeddöntőt. Ez akár egy esély is lehet Dzsudzsák számára.