Vágólapra másolva!
Lengén öltözött emigráns iráni nőkkel fotózkodtak a válogatott tagjai az Ausztráliában zajló Ázsia-kupán. Ha még egyszer ilyesmire vetemednek, szorulni fognak a szövetségnél.

Iráni futballistákat büntetéssel fenyegetnek a sportvezetőik, amiért szelfiket készítettek női szurkolókkal az Ausztráliában zajló Ázsia-kupán - írja a Telegraph brit napilap internetes oldala.

A csapatnak ezrek szurkolnak a nagyszámú ausztráliai iráni közösségből, köztük nők is - Iránban ilyen nem lehetséges, hiszen a vallási előírások miatt női szurkolók nem mehetnek be férfi meccsekre.

Miután a közösségi oldalakon megjelent több képeket, amelyen ismert iráni játékosok láthatók az ausztrál nyárnak megfelelően öltözködő, Ausztráliában élő iráni nőkkel, az iráni szövetség fegyelmi bizottságának vezetője figyelmeztette az érintetteket.

Veszélyesek lehetnek a fotók

"A játékosoknak nem engedélyezett, hogy szelfiket készítsenek női szurkolókkal - mondta Ali Akbar Mohamedzade. Ők (a nők) később felhasználhatják ezeket a fotókat politikai célokra az országunk ellen, esetleg beperlik a játékosokat zaklatásért. Amennyiben a játékosok nem tartják be az instrukcióinkat, lépni fogunk" - jelenette ki.

Ausztráliában mintegy 70 ezer iráni él, közülük sokan követik a csapat játékát a tornán. A válogatott korábban háromszor is megnyerte a kupát. A mostani tornán mindhárom csoportmeccsét megnyerte, Bahrein, Katar és az Egyesült Arab Emírségek ellen.