Vágólapra másolva!
A Gazzetta dello Sport úgy tudja, a Milan február elején hivatalosan is bemutatja a csapat saját stadionjának terveit. A portellói stadion jóval kisebb lesz, mint a San Siro. 

A milánói székhelyű sportnapilap szerint az új stadion a város Portello negyedében, nem messze a Milan főhadiszállásától, a Casa Milantól épülne fel. Silvio Berlusconi elnök, és lánya, Barbara Berlusconi minél korábban szeretnék bemutatni a részvényeseknek a terveket, hogy megindulhasson az új aréna építése.

Korábban már beszámoltunk róla, hogy az igen látványos stadion meglepően kicsi lesz, 40-45 ezer néző befogadására tervezik, ami a jelenlegi Milant érintő érdeklődést tekintve akár ambiciózus is lehetne, de a hagyományos értékű Milannak lehet, hogy kicsi lenne.

Nem csúnya Forrás: Elements Architecture

A Serie A-csapatok döntő többsége (a Juventus kivételével) nem rendelkezik saját stadionnal, az önkormányzattól bérelt létesítmények miatt alig beszélhetünk jegybevételről az olasz csapatoknál, ráadásul a városi riválisok (Milan-Inter, Roma-Lazio, Sampdoria-Genoa, Chievo-Verona) is kénytelenek osztozni a stadionokon. Ezen változtatott négy éve a Juventus, és ezen dolgozik a Roma és a Fiorentina is.