Társoldalunk:

Alkoholizmusa miatt bukhatja a vébét az olimpiai bajnoknő

2015.01.27. 13:10

Miután harminc napra felfüggesztették az amerikai női fociválogatott kapusát, Hope Solót, a helyi szövetség elnöke, Sunil Gulati, úgy nyilatkozott, elképzelhető, hogy a problémás játékos lemarad a nyári világbajnokságról is.

Egyfajta rehabilitációs programon kell részt vennie Hope Solónak, különben lemaradhat a nyári, kanadai női labdarúgó-világbajnokságról, nyilatkozta Sunil Gulati, az Egyesült Államok Labdarúgó Szövetségének elnöke.

A kétszeres olimpiai bajnok, világbajnoki ezüst- és bronzérmes kapust a múlt héten 30 napra felfüggesztették , miután egy közúti igazoltatás alkalmával tiszteletlenül bánt a rendőrökkel. A szigorú döntésben az is szerepet játszhatott, hogy az esetet megelőzően azzal gyanúsították, hogy bántalmazta húgát és unokaöccsét, de a családon belüli erőszak vádjában végül nem találták bűnösnek.

Hope Solo lemaradhat a vébérőlForrás: AFP/Mark Ralston

Bizonyos kérdéseket rendeznie kell

Solo az amerikai válogatott legeredményesebb kapusa, 161 mérkőzés alatt 77 alkalommal nem kapott gólt. Az eltiltás miatt se a február 8-i, Franciaország, se a február 13-i, Anglia elleni barátságos mérkőzésen nem léphet pályára. Távollétében Nicole Barnhart, Ashlyn Harris és Alyssa Naeher közül kerül majd ki a kezdőkapus.

"Korábban kapott időt, hogy rendezzen bizonyos kérdéseket, úgy hisszük, ez az időszak alkalmas lehet, hogy elkezdje a folyamatot. Reméljük, mihamarabb csatlakozik a csapathoz. Mindenkinek ez a célja" - mondta Gulati, aki azt sem zárta ki, hogy rossz esetben Solo lemaradhat a június 6-án rajtoló világbajnokságról.

Komoly problémái vannakForrás: AFP/Christopher Polk

Az alkohol állhat a háttérben

A USA Today szerint elképzelhető, hogy a kapus alkoholproblémákkal küzd, és azt tanácsolták neki, kérje szakember segítségét, de ezt sem az elnök, sem Jill Ellis szövetségi kapitány nem erősítette meg.

"Anélkül, hogy belemennék a részletekbe, vannak dolgok, amelyekről úgy véljük, fontosak ahhoz, hogy velünk folytathassa a munkát” - mondta Ellis.

Solo tavaly szeptemberben azzal került az újságok címlapjára, hackerek ellopták és feltették az internetre a meztelen fotóit.