Odacsapott a Real a Sociedadnak

Karim Benzema
SPAIN, Madrid : Real Madrid's French forward Karim Benzema celebrates after scoring a goal during the UEFA Champions League group B football match Real Madrid CF vs Liverpool FC at the Santiago Bernabeu stadium in Madrid on November 4, 2014. AFP PHOTO / JAVIER SORIANO
Vágólapra másolva!
Visszavágott a Real Madrid az őszi vereségért a Sociedadnak: 4-1-re nyert, Ronaldo hiánya nem nagyon látszott a csapaton, jóval nagyobb is lehetett volna a különbség. Az Atlético Madrid esőtől áztatott, irreális talajon is simán verte az Eibart.

Primera División, 21. forduló:
Real Madrid-Real Sociedad 4-1 (2-1)
gól: James Rodríguez (3.), Sergio Ramos (37.), Benzema (52. és 76.), ill. Aritz Elustondo (1.)

Ősszel 2-0-s vezetésről kapott ki 4-2-re a Real Madrid San Sebastianban, volt tehát miért törlesztenie a Sociedad ellen.

Ehhez képest a Sociedad kezdett jobban, Aritz Elustondo fejesével már az első percben vezetett, és újabb nagy helyzetet is kidolgozott az első tíz percben.

Két szépséghiba volt: a Real már a harmadik percben egyenlített, illetve a Sociedadból tíz perc után kifogyott a szufla.

Azért a Real - amelyben nem játszott a két meccses eltiltása első felét töltő C. Ronaldo - sem borította fel a pályát azonnal, de fokozatosan egyre nagyobb fölénybe került, a 37. percben fordított is, majd még a szünet előtt elhúzhatott volna 3-1-re, de Bale és James egymást zavarta hatalmas ziccerben.

Fordulás után aztán gyorsan meglett az a bizonyos 3-1 (Bale-Benzema összjáték), majd néhány elszórakozott helyzet után visszavett a Real. A Sociedad támadgatott, a Real kontrázgatott, az idő pergett.

Izgulni nem kellett: Benzema hatalmas tekerésével így is végképp eldöntötte a meccset a Real az utolsó negyedóra kezdetén. Bale kihagyott még egy totális ziccert, de ez már nem számított.

A Real Madrid a forduló végén is éllovas marad, a többiek eredményeitől függetlenül.

További eredmények:
Eibar-Atlético Madrid 1-3
gól: Piovaccari (89.), ill. Griezmann (7.), Mandzukic (23. és 25.)

Granada-Elche 1-0
gól: Córdoba (56.)
piros: Damian Suárez (Elche, 70.)

Celta Vigo-Córdoba 1-0
gól: Nolito (56.)