Társoldalunk:

Guardiola katari kapitány lehet

2015.02.04. 14:59

Német sajtóértesülések szerint elképzelhető, hogy a 2022-es világbajnokságon Pep Guardiola lesz a katari válogatott szövetségi kapitánya. 

A Sportbild információi szerint a Katari Labdarúgó Szövetség Pep Guardiolát szemelte ki a válogatott élére 2022-es világbajnokságon. A 2022-es tornának Katar lesz a házigazdája, így fontosnak érzik a jó szereplést. A sikerért mindent megtettek a szintén hazai rendezésű kézilabda vb-n is, ahol összevásárolt csapattal ugyan, de végül ezüstérmet szereztek. A pénznek Guardiola esetében is fontos szerepe lehet, a katariak a legjobban fizetett edzővé tennék a Barca korábbi trénerét.

Pep Guardiola volt a katari vb-pályázat egyik reklámarca isForrás: AFP/Christof Stache


A Mirror internetes oldala szerint az is elképzelhető, hogy Guardiola a katari állomás előtt még tenne egy kitérőt Angliába. Korábban több csapattal is szóba hozták, a leginkább a Manchester Cityvel boronálták össze. A váltás akár már jövőre is összejöhet, a katalán mester ugyanis még nem hosszabbította meg 2016-ban lejáró szerződését a Bayern Münchennel.

Guardiola számára nem lenne teljesen idegen terep Katar. Játékosként karrierje utolsó éveiben 2003 és 2005 között a katari Al-Ahli csapatánál játszott.