23 milliárdot kap a Chelsea focistája

2015.02.12. 16:19

Eden Hazard hosszú távra, öt és fél évre kötelezte el magát a Chelsea labdarúgócsapatához.

"Nagyon boldog vagyok, hogy aláírhattam az új megállapodást. Mindig örömet próbálok szerezni a szurkolóknak a játékommal és jó tudni, hogy értékelik a munkámat" - mondta a 24 éves belga támadó, aki a Daily Mail értesülése szerint heti 200 ezer (82,6 millió forint), összességében pedig 57 millió fontot (23,5 milliárd forint) keres majd a londoniaknál.

Az előző idényben a klub legjobb játékosának választották annak ellenére, hogy José Mourinho vezetőedző azzal a kritikával illette őt, hogy nem csapatember. A portugál tréner ugyanakkor az egyik legnagyobb támadó tehetségnek nevezte Hazardot, aki fantasztikus fejlődésen ment keresztül, és szerinte a világ legjobbja lehet.

Az 53-szoros válogatott futballista 2012-ben a Lille-től 32 millió fontért igazolt a Chelsea-hez, melynek színeiben azóta 147 mérkőzésen 43-szor talált a kapuba. A mostani szezonban elévülhetetlen érdemei vannak abban, hogy a Kékek hét ponttal vezetik az angol bajnokságot, veretlenül nyolcaddöntőbe jutottak a Bajnokok Ligájában és döntősök a Ligakupában, ugyanis 36 meccsen 13-szor volt eredményes.