Társoldalunk:

Morgolódnak a ManUnited-drukkerek

2015.02.12. 12:14

A Manchester United a hétközi fordulóban 3-1-re verte a Burnleyt az Old Traffordon, ám az eredményen kívül nem sok mindennek örülhetett.

Bár a győzelemmel előrelépett harmadiknak a tabellán - a vele egy időben pályára lépő Southampton ikszelt csak -, a szurkolók egy része a félidőben kifütyülte a Unitedet, noha 2-1-re vezetett.

"Először hallottam ezt. Nem esett jól" - mondta később Louis van Gaal, a MU edzője. A ManUnited játéka egyáltalán nem volt meggyőző az utolsó előtti helyen szerénykedő Burnley ellen.

Korábban Sam Allardyce gúnyosan "hosszúlabdás Unitednek" címkézte a csapat játékát. Van Gaal válaszul négy oldalnyi statisztikával érkezett a következő sajtótájékoztatójára. A drukkereket azonban nehéz adatokkal győzködni.

"Az elégedetlenség nagy gond, mert a szurkolókért játszunk, ők a legfontosabbak egy klubnál, ők tartják életben. A meccs végén viszont tapsoltak, és egy meccs mindig 90 percből áll, nem 45-ből" - fejtegette Van Gaal.

Van Gaal átéli a meccsetForrás: AFP/Paul Ellis

A Burnley-meccs előtt a MU csupán ugyanannyi meccset nyert, mint az előző idényben, ugyanennyi forduló után, akkor még a sokat szapult David Moyesszal a kispadon.

Mivel a BL-indulásra nagyon is jók a United esélyei, valószínűtlen, hogy a holland menedzsernek is úgy kell majd távozni, ahogy Moyesnak kellett, ám semmiképp nem egészséges rosszul focizni a tulajdonos Glazer család előtt.