Társoldalunk:

Elesett az utolsó skót menedzser a PL-ben

2015.02.12. 08:28

E pillanatban senki sem viszi tovább Bill Shankly és Alex Ferguson örökségét: az Aston Villát irányító Paul Lambert volt az utolsó skót menedzser az angol élvonalban, de őt a keddi égés után elküldték.

Nem maradt skót menedzser az élvonalban, miután a Hull Citytől elszenvedett 2-0-s keddi vereség után az Aston Villa kirúgta Paul Lambertet, a birminghamiek vezetőedzőjét – írja a Sky Sports tévécsatorna internetes oldala.

A Premier League 1992-es megszületése óta ilyen nem fordult elő. Korábban gyakran többen voltak a skótok, mint az angolok – 2011-ben, például, még heten dolgoztak a PL-ben.

Forrás: AFP/Olly Greenwood

A skót szakembereknek óriási respektjük van az angol futballban, a legismertebbek közül elég csak Bill Shanklyt, Kenny Dalglisht, Alex McLeisht és Alex Fergusont említeni. Ferguson utódja, a szintén skót David Moyes már hatalmasat bukott a MU kispadján, és mostanra teljesen elfogytak a skótok.

Lambert elküldése nem meglepetés, a Villának pocsékul megy a szezonban. 25 bajnokin mindössze 12 gólt szerzett a csapat, utóbbi 10 meccsén nyeretlen maradt, és a Hull elleni vereséggel kiesőhelyre csúszott. Szerdán fel is tűnt a lelátón néhány, Lambert kirúgását sürgető transzparens.