Elesett az utolsó skót menedzser a PL-ben

Paul Lambert Aston Villa
Aston Villa's Scottish manager Paul Lambert during their Barclays Premier League football match between Aston Villa and Newcastle at Villa Park in Birmingham, West Midlands in England on 14 September, 2013. AFP PHOTO/Olly Greenwood RESTRICTIONS: RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or "live" services. Online in-match use limited to 45 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications
Vágólapra másolva!
E pillanatban senki sem viszi tovább Bill Shankly és Alex Ferguson örökségét: az Aston Villát irányító Paul Lambert volt az utolsó skót menedzser az angol élvonalban, de őt a keddi égés után elküldték.

Nem maradt skót menedzser az élvonalban, miután a Hull Citytől elszenvedett 2-0-s keddi vereség után az Aston Villa kirúgta Paul Lambertet, a birminghamiek vezetőedzőjét – írja a Sky Sports tévécsatorna internetes oldala.

A Premier League 1992-es megszületése óta ilyen nem fordult elő. Korábban gyakran többen voltak a skótok, mint az angolok – 2011-ben, például, még heten dolgoztak a PL-ben.

Forrás: AFP/Olly Greenwood

A skót szakembereknek óriási respektjük van az angol futballban, a legismertebbek közül elég csak Bill Shanklyt, Kenny Dalglisht, Alex McLeisht és Alex Fergusont említeni. Ferguson utódja, a szintén skót David Moyes már hatalmasat bukott a MU kispadján, és mostanra teljesen elfogytak a skótok.

Lambert elküldése nem meglepetés, a Villának pocsékul megy a szezonban. 25 bajnokin mindössze 12 gólt szerzett a csapat, utóbbi 10 meccsén nyeretlen maradt, és a Hull elleni vereséggel kiesőhelyre csúszott. Szerdán fel is tűnt a lelátón néhány, Lambert kirúgását sürgető transzparens.