Vágólapra másolva!
Zlatan Ibrahimovic a Caen elleni látványos gólját a mezét levéve ünnepelte meg, de ez nem öncélú magamutogatás volt, hanem egy globális problémára igyekezett felhívni a figyelmet.

Annak már nincs túl nagy hírértéke, ha Zlatan Ibrahimovic különleges mozdulattal szerez gólt, hiszen a svéd csatárnál ez mindennaposnak számít. Ibra a francia bajokság legutóbbi fordulójában, a Caen elleni meccs 72. másodpercében karatésokat idéző mozdulattal talált a kapuba, megszerezve ezzel a vezetést.

Ibrahimovic a gólja után megvárta míg a társak megünneplik, majd levette a mezét, hogy megmutassa azt az 50 új tetoválást, amely a felsőtestére és a karjára került. A mezlevétel nem öncélú magamutogatás volt, Ibrahimovic ugyanis 50 keresztnevet tetováltatott magára, amik a világszerte éhező 805 millió embert szimbolizálják. A tetoválások csak átmenetileg diszítik a focista testét, a hennához hasonlóan nagyjából két hétig látszanak.

Ilyen volt, ilyen lett Forrás: AFP

Az öntörvényűnek tartott svéd zseni az ENSZ éhezés elleni programjában vállalt szerepelt, és egy kisfilm is készült, amelyben azt mondja, azt szeretné, hogy amikor az emberek a nevét hallják, gondoljanak a testén látható nevekre, és ezáltal az éhezőkre, mert ők az igazi bajnokok, akik számára minden nap túlélese nagy kihívás.

A mezlevétel miatt egyébként Ibra sárgát kapott, a PSG pedig végül csak 2-2-es döntetlent játszott, így jelenleg a harmadik a bajnokságban.