A Real idén is gyorsan lerendezte a Schalkét

Gelsenkirchen, 2015. február 18.
Benedikt Hoewedes, a német Schalke 04 játékosa (b) és Roni Kroos, a spanyol Real Madrid játékosa a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének első mérkőzésén a németországi Gelsenkirchenben 2015. február 18-án.  (MTI/EPA/
Gelsenkirchen, 2015. február 18. Benedikt Hoewedes, a német Schalke 04 játékosa (b) és Roni Kroos, a spanyol Real Madrid játékosa a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének első mérkőzésén a németországi Gelsenkirchenben 2015. február 18-án. (MTI/EPA/Bernd Thissen)
Vágólapra másolva!
A Bajnokok Ligája nyolcaddöntőinek második játéknapján Real Madrid - ha nem is olyan fölényesen, mint tavaly - simán verte 2-0-ra a Schalkét Gelsenkirchenben, és gyakorlatilag eldöntötte a továbbjutás kérdését. A másik párban a hátrányból egyenlítő Porto 1-1-ről kezdhet a Basel ellen. 

Bajnokok Ligája, nyolcaddöntők:
Schalke 04-Real Madrid 0-2 (0-1) G: Ronaldo 26., Marcelo 79.

Óvatos játékkal kezdődött a meccs, de az első tíz percben az iram nem volt rossz. Aztán viszont leálltak a csapatok, néhány ígéretes megindulásnál és távoli lövésnél senki nem jutott előrébb.

Benedikt Hoewedesrepül Toni Kroos mellett Forrás: MTI/EPA/Bernd Thissen

A 26. percben a Real Madrid megszerezte a vezetést. Carvajal tökéletes beadására jól lépett ki a védők közül Ronaldo, és az öt és felesről becsúsztatta. A bajnokságban három meccse gólképtelen Ronaldónak a BL-nyolcaddöntőben fél óra sem kellett.

Az addig is veszélyesebb Real két gyors helyzettel jelezte, hogy uralja a meccset, de a szünetig már nem született több gól. A második félidő is hasonlóan kezdődött, a vendégeknél volt többet a labda, de ők már érthetően nem szaggatták szét magukat, a Schalke pedig képtelen volt igazán veszélyesen futballozni.

Idén sem kegyelmezett a Schalkénak a Real Forrás: AFP/Odd Andersen

Már épp kezdett méla unalomba fulladni a nyolcaddöntő, amikor nagy nehezen a Schalke is kidolgozott egy ziccert, de a megsérülő Huntelaart váltó Platte hatalmas felső léces lövése után Uchida elszerencsétlenkedte a helyzetet.

A hajrához közeledve hatalmas góllal döntötte el a párharcot a Real Madrid. Ronaldo csapott be két védőt az oldalvonal mellett, majd megjátszotta a középre törő Marcelót, aki rosszabbik lábával, jobbal irtózatosan nagy gólt lőtt a bal felső sarokba.

Basel-FC Porto 1-1 (1-0) G: Gonzalez 11., ill. Danilo 79. - 11-esből

Bázelben nem kellett sokáig várni a meccs első góljára, a 11. percben Sebastian Frei ugratta ki remek labdával Gonzalezt, aki lefutotta a védőket, és szépen pöccintett el a kifutó kapus mellett.

A hajrában a portugáloknak büntetőből összejött az egyenlítés, így hazai pályán már ők számítanak a párharc esélyesének.