Figo esélyt adna a magyar válogatottnak is

Luis Figo, FIFA, foci
UNITED KINGDOM, London : Former Portuguese football player and FIFA Presidential Candidate Luis Figo presents his campaign manifesto 'For Football' at the start of his presidential campaign at Wembley Stadium in London on February 19, 2015. The FIFA presidential elections are to take place at the 65th FIFA Congress in Zurich, Switzerland on May 29, 2015. AFP PHOTO / BEN STANSALL
Vágólapra másolva!
Érdekes ötletekkel állt elő a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség elnöki posztját megpályázó Luis Figo. Az egykori portugál világklasszis 40 vagy 48 csapatos világbajnokságot is szívesen látna, a lesszabályt pedig visszaállítaná a régi formájába.

Megválasztása esetén fontolóra venné a világbajnokság létszámemelését Luis Figo, aki szerint a jelenlegi 32 csapatos rendszer helyett 40, de akár 48 válogatott is harcolhatna az aranyéremért. Így talán megnőne az esély a magyar válogatott számára is.

Negyven csapat esetén nyolc ötfős csoportban zajlanának a küzdelmek, a 48 csapatos világbajnokság azonban akár két különböző földrészen is lehetne.

Figo bővítené a vb mezőnyét Forrás: AFP/Ben Stansall

"Bármelyik lehetőséget is nézzük, ez 3-4 plusz nap beiktatásával megvalósítható lenne. Miután a világbajnokság a világ legnépszerűbb sporteseménye, hiszem, hogy még több, nem európai válogatottra is szükség lenne. 48 csapat esetén a FIFA képes lenne arra, hogy két kontinensen egy-egy 24 csapatos tornát rendezzen, és a továbbjutók az egyenes kiesés során egyesülve küzdenének tovább az aranyéremért" - mondta Figo.

A portugál változtatna a lesszabályon is, és visszatérne a régi verzióhoz. Azaz eltörölné a passzív lest, így az akciót akkor is le kellene fújni, ha olyan játékos fut lesre, aki nem avatkozik játékba.

A FIFA elnökjelöltjeiről itt olvashat bővebben.