Társoldalunk:

A Roma kinyírja a Serie A-szezont

2015.02.23. 08:43

Az elmúlt két Serie A-szezonhoz hasonlóan az idei is kezd unalomba fulladni, és további hasonlóság, hogy ez sem azért, mert a Juventus annyira ellenállhatatlan. Egyszerűen csak egy kiegyensúlyozottan teljesítő kihívó kéne, mert alig túl a féltávon eldőlni látszik a 2014/15-ös olasz bajnokság is. 

Még a Hellas Verona otthonában elért döntetlen előtt történt, hogy a római játékosokat egy „Szégyelljétek magatokat!” felirat várta a csapat trigoriai edzőközpontjában. A bajnokságot (a tavalyihoz hasonlóan) remekül kezdő Roma Veronában sem tudott nyerni, legutóbbi 8 mérkőzéséből hetet döntetlenre adott, így az időközben szintén kisebb hullámvölgybe kerülő Juventus már kilenc ponttal vezet.

Rudi Garcia edző megérti a kritikákat, de összefogásra szólít fel. „A játékosok sokkal jobban játszanak, ha érzik a szurkolók hitét. Azt akarom, hogy a kritikák építő jellegűek legyenek – mondta a Roma edzője, aki ősszel közölte, csapata erősebb a Juventusnál, és meg fogja nyerni a bajnokságot.

Totti iparkodik, hétvégén is szép gólt lőtt, de egyedül kevésForrás: AFP/Tiziana Fabi

A helyzet ezzel szemben az, hogy bár legutóbbi négy meccséből kettőn a Juve is szórt el pontokat (Cesenában és Udinében), kilencpontos előnye tudatában nyugodtan utazhat jövő hétfőn Rómába, ahol talán már az is kevés lesz a hazaiaknak, ha a Serie A csúcsrangadóján legyőzik a zsinórban negyedik bajnoki címe felé hasító Juvét.