Nehézsúlyú BL-csaták jönnek

463412751 Manchester City's Argentinian defender Pablo Zabaleta (C) vies with Barcelona's Argentinian forward Lionel Messi (L) and Barcelona's Brazilian forward Neymar da Silva Santos Junior (R) during the UEFA Champions League round of 16 second leg foot
Manchester City's Argentinian defender Pablo Zabaleta (C) vies with Barcelona's Argentinian forward Lionel Messi (L) and Barcelona's Brazilian forward Neymar da Silva Santos Junior (R) during the UEFA Champions League round of 16 second leg football match FC Barcelona vs Manchester City at the Camp Nou stadium in Barcelona on March 12, 2014. AFP PHOTO / LLUIS GENE
Vágólapra másolva!
Kedd este rendezik a Bajnokok Ligája-nyolcaddöntők két legjobban várt párharcát, a Manchester City-Barcelonát, valamit a Juventus-Dortmundot - az előbbit nézheti nálunk is élőben. De mit várhatunk a foci gigászaitól?

A ManCity és a Barcelona már tavaly is összekerült, méghozzá ugyanebben a körben. Akkor a katalánok jutottak negyeddöntőbe, miután Manchesterben 2-0-ra, hazai pályán pedig 2-1-re nyertek. A két együttes akkor találkozott egymással először tétmeccsen.

A City még mindig kissé rutintalan a BL-ben: a mostani a második szereplése a legjobb 16 között, míg a Barcelona sorozatban tizenegyedszer játszik nyolcaddöntőt.

A Barca ráadásul az elmúlt hét évben egyszer sem bukta el a nyolcaddöntőt, ám most az egyre erősödő City komoly akadályt jelenthet. Az angolok hétvégén 5-0-ra kiütötték a Newcastle-t, miközben a Barca kikapott otthon a Málagától, majd Messi és Piqué kaszinózni ment, amivel kisebb botrányt kavart.

Átbukdácsol-e a City a Barcán? Zabaletának sikerült a Messi, Neymar kettősön Forrás: AFP/Lluis Gene

Az idén már 14 gólnál járó Messi azért megkavarhatja a manchesteri védelmet is, de Luis Suárezre sem árt figyelni: eddig ugyan "csak" hét gólt lőtt 22 meccsen a Barcában, ám átalakult a szerepe, már sokkal több gólpasszt ad, igazi csapatjátékos lett belőle.

Az 1997-es döntő szelleme

A másik esti meccsen a Bundesligában magára találó, sorban három meccset megnyerő Dortmund a sorban három olasz bajnoki címet nyerő Juventushoz látogat.

A két csapat a németek által 3-1-re megnyert 1997-es döntő óta most találkozik először a BL-ben. A Dortmund hiába szenvedett ősszel a Bundesligában, immár formába lendült, és a jelenlegi német foci van annyira erős, hogy komoly fejfájást okozzon az elmúlt években a Serie A-t uraló Juvénak.

Klopp Durmot vigasztalta pár hete - most már jó formában van Forrás: AFP/Fredrik Von Erichsen

Jürgen Klopp csapatának két komoly gondja lehet: nem sikerült pótolnia a Bayernhez távozó csatárkettőst, Mario Götzét és Robert Lewandowskit, valamint az első, idegenbeli meccsen óvatosnak kell lennie, a Juve ugyanis két éve nem kapott ki otthon, minden versenysorozatot figyelembe véve.

Persze a torinóiak is sebezhetőek: a meghatározó játékosai közül Gianluigi Buffon kapus 37, Andrea Pirlo 35 éves.

"Azért igazoltam a Juventusba, hogy bajnoki címeket nyerjek, s boldog vagyok, hogy ezt sikerült elérnünk. Azonban most meg kell tennünk a következő lépést, a visszavonulásom előtt szeretnék még egy BL-trófeát nyerni" - nyilatkozta nagyratörően a La Stampa című napilapnak Pirlo, aki a Milannal már kétszer megszerezte a serleget.

Nézze nálunk!

A Manchester City-Barcelona mérkőzésről akkor sem marad le, ha sokan tolonganak a képernyő előtt a kocsmában, vagy ha épp a kezdő sípszó előtt romlik el a tévéje: egy regisztráció és a 330 forintos "meccsjegy" kifizetése után számítógépen vagy akár mobilon is láthatja a Sport TV közvetítését. További részletek itt!