Vágólapra másolva!
A Nyíregyháza 2-0-ra nyert a vendég Budapest Honvéd ellen a labdarúgó OTP Bank Liga 18. fordulójának szombati játéknapján.

OTP Bank Liga, 18. forduló:
Nyíregyháza Spartacus FC - Budapest Honvéd 2-0 (1-0)
Nyíregyháza, 2248 néző
v.: Bognár
Nyíregyháza: Balogh - Szokol, Rubus, Kovacevic, Bosnjak - Zofcák (Koller, 90.), Abdouraman - Kostic, Pekár (Dartsimelia, 89.), Halenár - Pákolicz (Seydi, 55.).
Honvéd: Kemenes - Ikenne-King, Ignjatovic (Elez, 67.), Hidi, Kosnic, - Prosser, Holender, Botka, Lőrinczy (Punosevac, 55.), - Projic (Vidovic, 34.), Youla.
gól: Abdouraman (24.), Seydi (86.)
sárga lap: Holender (45. és 72.)
piros lap: Holender (72.)

Aktívabban kezdte a mérkőzést a Nyíregyháza, s a félidő derekán a vezetést is megszerezte. A nyírségiek több és veszélyesebb támadást vezettek, mint a láthatóan inkább a védekezésre összpontosító Honvéd, amely előtt az első játékrészben nem adódott nagyobb gólszerzési lehetőség.

A fordulás után sem változott a játék képe, támadott a Nyíregyháza, a vendégcsapat inkább kontrákkal próbálkozott. A Honvéd a kiállítás után támadásban feljavult, de a nyírségiek a hajrában szerzett második gólja eldöntötte a mérkőzést.

A Nyíregyháza a legutóbbi fordulóban, a Paks ellen úgy szerzett pontot, hogy az eredetileg kapus Ovszijenko Volodimir a mezőnyben játszott. Az akkori meccs után a Nyíregyháza edzője, Mátyus János angolul üzent az általa csak Misternek nevezett ismeretlen embernek, aki minden bizonnyal George F. Hemingway, a Honvéd elnöke lehetett.

"Nemsokára találkozunk, a csapatom készen áll a harcra Mister" - mondta akkor Mátyus, aki azért rágott be az NB I-es bizottság elnökeként is tevékenykedő Hemingwayre, mert a Nyíregyháza alsóházi riválisai, köztük a Honvéd sem ment bele abba, hogy a Nyíregyháza meccsét később játsszák le, ezért kellett tartalékosan felállnia a csapatnak.

A Paks elleni meccset ugyanis őszről halasztották el, és a szabály szerint csak azok léphettek pályára, akik akkor már le voltak igazolva, így hiába jöttek új játékosok Mátyusékhoz, őket nem vethette be.