Vágólapra másolva!
78 percen keresztül óriási fölényben futballozott a Dortmund, de csak az utolsó 12 percben tudott három gólt szerezni és végül simán nyerni a Schalke ellen a német labdarúgó-bajnokság 23. fordulójában. A Hertha hazai pályán 1-0-ra győzött az Augsburg ellen, a gólt Kalou a 88. percben szerezte. Hoffenheim a Mainzot verte 2-0-ra, a hazaiaknál Szalai Ádám kezdőként 64 percet játszott.

Annak ellenére, hogy a Dortmund a forduló előtt csak a 12. helyen szerénykedett, a tavalyi ezüstérmes Schalke elleni mérkőzése mégiscsak rangadónak számított. Az elsőfélidő elég egyoldalú játékot hozott, a Dortmund egykapuzott, Reusnak volt két nagy helyzete, az egyiknél a védő Neustädter fejéről pattant a lécre a labda.

A második félidőben folytatódott a fölény, de a 78. percig remekül védekezett a Schalke. Akkor egy védő lábáról Aubameyang elé került a labda, aki okosan a bal sarokba lőtt (1-0).

A gól után a gaboni csatár a vendégkapu mellől egy Batman-jelmezt húzott elő, és azzal ünnepelt.

Aubameyang és Reus, azaz Batman és Robin Forrás: Twitter/Borussia Dortmund

Egy perc után jött az újabb gól, Gündogan centerezésére Mkitarjan érkezett tökéletesen (2-0), az örmény csatár 44. kapura lövése hozta meg idei első találatát.

A harmadik gólt Reus szerezte a 86. percben, igaz, ehhez kellett Wellenreuther kapus ügyetlenkedése is, aki egy hazaadást nem rúgott ki, így Reus az ötösön úgy szerelte, hogy a labda a gólvonal mögé gurult (3-0).

A Dortmund ezzel sorozatban negyedik bajnokiját nyerte, és néhány hét alatt a kieső helyről a 9. pozícióba lépett előre.

A Dárdai Pál vezette Hertha hazai pályán 1-0-ra győzött az Augsburg ellen, a gólt Kalou a 88. percben szerezte. A Hoffenheim a Mainzot verte 2-0-ra, a hazaiaknál Szalai Ádám kezdőként 64 percet játszott.

Eredmény, Bundesliga, 23. forduló:
Hertha - Augsburg 1-0 (0-0)
gól: Kalou (88.)

Bayer Leverkusen - Freiburg 1-0 (1-0)
gól: S. Rolfes (33.)

Dortmund - Schalke 3-0 (0-0)
gól: Aubameyang (78.), Mkitarjan (79.), reus (86.)

Hannover - Stuttgart 1-1 (0-0)
gól: Stindl (70.), illetve Gentner (52.)
piros lap: Stindl (90.), illetve Harnik (90.)

Hoffenheim - Mainz 2-0 (0-0)
gól: Volland (55.), Polanski 76.)

Frankfurt - Hamburg 2-1 (1-1)
gól: A. Meier (12., 54., az elsőt büntetőből), illetve Stieber (45.)
piros lap: Ostrzolek (64., Hamburg)