Társoldalunk:

Itt a vége a győri futballcsapatnak

2015.03.14. 09:49

Az Audi Hungaria felmondja szponzorációs szerződését a Győri ETO FC profi labdarúgócsapatával, az utánpótlást azonban továbbra is támogatják – jelentette be a német autógyár. Az ok a Quaestornál kialakult helyzet, ami negatív hatást gyakorol a klub hírnevére. 

A Győri ETO FC tulajdonos cégcsoportjánál kialakult helyzet és az elindult hatósági vizsgálatok olyan negatív hatást gyakorolnak a Győri ETO FC hírnevére, ezáltal a profi futballklub és az Audi Motor Hungária Kft. együttműködésére, hogy a vállalat úgy döntött, azonnali hatállyal felmondja szponzorációs szerződését a Győri ETO FC-t működtető Kft.-vel.

A vállalat tovább támogatja a klub utánpótlás-képzését, amelyet az ETO Jövőjéért nevű közhasznú alapítványon keresztül 2011 óta szponzorál "jelentősen hozzájárulva a régióban élő több száz gyermek és fiatal labdarúgó sportolási lehetőségének biztosításához.

Miriutáék a csőd szélénForrás: MTI/Krizsán Csaba

Az Audi egyelőre nem kérte vissza a játékosok által használt autókat, de hamarosan erre is sor kerül. A győriek hétfőn a Lombard Pápa csapatát fogadják, annyi már most biztosnak tűnik, hogy addigra eltűnik a mezről a Questor és az Audi logója. 

A Győri ETO FC pénteken kért csődvédelmet a Quaestor-ügy miatt, de ebben a fordulóban még kiáll a csapat az NB I-ben és a korosztályos bajnokságokban is.

Győr polgármestere, Borkai Zsolt a futballklub körül kialakult helyzet kapcsán úgy reagált, hogy senkinek nem lehet érdeke az egyesület megszűnése, s fontos, hogy a jövőben is fiatal győri tehetségek nőhessenek fel az ETO pályán.