Vágólapra másolva!
A Kecskeméti Labdarúgó Akadémia 15 éves támadóját, Gréczi Mártont meghívta a Bayern München. A magyar csapat szakmai igazgatója, Török László szerint a futballista olyan, mint Lionel Messi kicsiben.

Gréczi Márton sokszoros U15-ös válogatott, a csapatában tavaly 27 gólt szerzett, idén pedig máris 26-nál jár. A tehetség nemrég meghívót kapott a Bayern Münchentől, így április közepén kiutazhat a sztárklubhoz, ahol a korosztályos csapat edzéseibe is bekapcsolódhat - számolt be a Kecskemét hivatalos weboldala.

Messi itt van nekünk kicsiben

A kecskemétiek szakmai igazgatója, Török László szerint Marci egy extra tehetség, egy igazi talentum, aki előtt még rengeteg munka áll, hogy elérje céljait. "Röviden úgy tudnám leírni a játékstílusát, hogy nekünk nem kell minden héten Barcelona-meccset nézni, ha látni akarjuk Messit, mert itt van nekünk kicsiben. Ahogy eddig is, úgy ezután is minden támogatást meg fog kapni tőlünk. Mindig vallottam, hogy a képzés mellett a tehetség utat tör magának."

Az első gólt lőtte, a másodikat előkészítette:

A játékos edzője, Csima Gyula nem lepődött meg azon, hogy külföldről is felfigyeltek a focistára.

Gréczi Márton Forrás: kecskemetite.hu

Korosztálya legnagyobb tehetsége

"Egészen kicsiként is kitűnt a mezőnyből, egymaga el tudott dönteni teremtornákat. Azóta is töretlen a fejlődése, az edzéseken is becsülettel dolgozik, és a válogatottnál is elégedettek vele. Meggyőződésem, hogy korosztálya legnagyobb tehetsége, nem véletlenül állnak sorba érte itthon, de most már, úgy tűnik, külföldről is.”

A főszereplő is nagyon várja már a túrát: "A Bayernt a tévében szoktam nézni, most én is ott lehetek náluk egy pár nap erejéig, nagyon-nagyon várom már. Biztosan nagy élmény lesz egy ekkora klubnál edzeni és bepillantani a kulisszák mögé."

Márton bátyja, a 21 éves Gábor a kecskeméti felnőttcsapat csatáraként futballlzik az NB I-ben.