Ibrahimovicot mosdatják a svédek

Zlatan Ibrahimovic, PSG, foci
Paris Saint-Germain's Swedish forward Zlatan Ibrahimovic celebrates after scoring a goal during the French L1 football match between Bordeaux and Paris-Saint-Germain on March 15, 2015 at the Chaban-Delmas stadium in Bordeaux, southwestern France. AFP PHOTO / NICOLAS TUCAT
Vágólapra másolva!
Védelmébe vette Eric Hamrén, a svéd labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya Zlatan Ibrahimovicot, aki a hétvégi dühödt kijelentésével megbotránkoztatta a franciákat.

"Néha ki kell adni magunkból, ami nyomaszt bennünket, ha úgy érezzük, igazságtalanul bánnak velünk" - értékelt a svéd közszolgálati SR rádiónak nyilatkozva Eric Hamrén. - Meg kell nézni, milyen kontextusban történt mindez. Közvetlenül a mérkőzés után volt, amikor az ember tele van érzelmekkel. Ha mikrofont helyeznénk el az öltözőkben a meccsek után, sok olyasmit hallanánk, amit hülyeségnek tartunk. Ez már csak így van" - tette hozzá.

A Paris Saint-Germain támadója a Girondins Bordeaux stadionjában vasárnap elszenvedett 3-2-es vereség után ragadtatta el magát: "Már 15 éve futballozom, de még soha nem láttam ilyen bírót, mint ebben a szaros országban. Ez az ország nem érdemli meg a PSG-t" - mondta a 33 éves játékos az öltözőbe menet.

Hiába kért bocsánatot

A játékvezetői bizottság vezetője, Éric Borghini sokkolónak nevezte a játékos kijelentéseit, míg Ibrahimovic később a következő mondatokkal próbált bocsánatot kérni: "A labdarúgásról és nem másról beszéltem. Nem Franciaországra vagy a franciákra gondoltam".

Minden szar! Forrás: AFP/Nicolas Tucat

Hamrén emlékeztetett arra, Ibrahimovic nem tudta, hogy felveszik vagy rögzítik, amit mond. "Nem sajtótájékoztatón fogalmazott így" - igyekezett árnyalni a történetet a svéd kapitány, aki szerint a válogatott keretre ennek az incidensnek semmilyen hatása nem lesz. "Zlatan remek futballista. Nagyszerű, hogy egy ilyen világszínvonalú játékos is a keret tagja" - mondta.

A svéd válogatott március 27-én Moldova csapatával játszik idegenben Európa-bajnoki selejtezőt.