Társoldalunk:

Csődeljárás Tőzsér klubjánál

2015.03.19. 17:32

Csődeljárás indult a súlyos pénzügyi gondokkal küzdő AC Parma labdarúgóklubnál, Tőzsér Dániel munkaadójánál.

Az illetékes olasz bíróság mindössze tízperces meghallgatás után döntött erről csütörtökön. A tulajdonos Giampietro Manenti nem volt jelen, mivel egy nappal korábban - 21 társával együtt - pénzmosás és bankkártyacsalás gyanúja miatt őrizetbe vették. Manenti a múlt hónapban vette át a Parma irányítását, akkor azt ígérte, kifizeti az egyesület csaknem 100 millió eurós tartozását, de a játékosok azóta sem kaptak fizetést.

A Serie A-ban sereghajtó Parma, amelytől három pontot levontak a bajnokságban, két mérkőzésen nem tudott pályára lépni. Az Udinese elleni hazai találkozót azért kellett elhalasztani, mert a klub nem tudott fizetni a biztonsági szolgálat munkájáért és az áramért, majd a következő héten a futballisták döntöttek úgy, hogy nem lépnek pályára a Genoa vendégeként. Ezután az élvonalbeli együttesek képviselői ötmillió eurós gyorssegélyt szavaztak meg a klubnak, hogy be tudja fejezni a bajnokságot.

Az olasz amatőrbajnokságba száműzhetik őket

Az AC Parma ebben a szezonban már kétszer átesett tulajdonosváltáson. A csődeljárást az ügyészség kezdeményezte, mivel az új elnök, Manenti a megadott határidőig nem teljesítette kötelezettségét, nem utalta el a játékosok bérét és nem fizette be az adókat.

A korábbi hírek arról szóltak, hogy ha csődöt jelent az egyesület, az olasz amatőrbajnokságban kezdheti majd újra a szereplését.

A Parma játékosa Tőzsér Dániel is, aki most kölcsönben az angol másodosztályú Watfordban szerepel.