Rómának elege van... majd jövünk!

de rossi, roma,
Roma's forward Daniele De Rossi talks to the fans after being defeated 0-3 during the Europa League Round of 16 second leg football match Roma vs Fiorentina on March 19, 2015 at the Olympic stadium in Rome. AFP PHOTO / FILIPPO MONTEFORTE
Vágólapra másolva!
Eddig tartott a Roma-szurkolók türelme: a szezont bajnoki reményekkel kezdő klub téli vesszőfutását látva a szurkolók sztrájkolni kezdtek, és kivonultak a déli kanyarból a Fiorentina ellen hazai pályán elveszített Európa Liga-meccsen. 

Rudi Garcia a szezon elején a bajnoki címről beszélt, és a Roma jól is rajtolt, télen azonban elveszítette a fonalat: előbb – igaz, elég pechesen – kiesett roppant nehéz BL-csoportjából, majd a bajnokságban felhalmozott rengeteg döntetlennek köszönhetően hatalmas, 14 pontos előnyre tett szert a Rómából is ponttal távozó Juventus.

A Roma játéka akadozik, semmi fantázia nincs benne, de a szurkolók abban bíztak, egy jó Európa Liga-szerepléssel még menthető a szezon, amihez nem is jött rosszul, hogy a nyolcaddöntőben döntetlent értek el a Fiorentina otthonában. A visszavágó azonban tragikusra sikeredett (a firenzeiek egyébkétn az Olasz Kupából is Rómában verték ki Tottiékat), a Roma a 22 perc alatt három gólt kapott, és esélytelenül vergődve esett ki a sorozatból, ami már sok volt az ultráknak.

Kifogytak a béketűrésből

Az első, akit még a meccs közben elővettek, a lelátón, illetve a díszpáholyban ülő Radja Nainggolan volt, akit az első hírek szerint úgy kellett kimenekíteni a dühös szurkolók közül, de ennek némileg ellentmond a Gazzetta videója, ahol egészen kulturált eszmecsere folyik a belga játékos és a szurkolók között.

A híres Curva Sud viszont már a meccs elején olyan transzparenseket feszített ki, amin „Zsoldosok!”, „Menjetek dolgozni!” illetve „Csak a meznek szurkolunk!” feliratok voltak láthatók, majd az első félidő végén fogták magukat, és kivonultak a déli kanyarból. Csak egy transzparenst hagytak maguk mögött, amin az állt, „Rómának elege van… majd jövünk!”

Daniele De Rossi hiába próbált az ultrák lelkére beszélni Forrás: AFP/Filippo Monteforte

És tényleg jöttek, az utolsó tíz percre visszatért a B közép, de csak azért, hogy válogatott sértéseket vágjon a játékosok fejéhez, és látványosan szurkoljon a Fiorentinának. A játékosok a lefújás után a nagyobb botrány elkerülése érdekében küldöttséget menesztettek az ultrák elé, de a meccsen csapatkapitányként pályára lépő Daniele De Rossi és az örökös kapitány, Francesco Totti sem tudta megnyugtatni őket.

A felvételen jól látszik, hogy az ősrómai De Rossit sem kímélik, valaki még egy Roma-sálat is hozzávág, és válogatott sértések röpködnek a plexifal túloldaláról. A kritikákat a szintén római nevelésű Alessandro Florenzi viselte a legnehezebben, de valószínűleg minden játékosnak kellemetlen most Rómában futballoznia.