Vágólapra másolva!
Hosszan tartó betegség után elhunyt Reszeli Soós István, a Győri ETO egykori vezetőedzője. A labdarúgóedző augusztusban lett volna 53 éves. 

Reszeli Soós István halálhíréről a Kisalföld számolt be.

A nagykőrösön született Reszeli Soós István kétszer volt a Győri ETO vezetőedzője és szakmai igazgatója. 1997-98-ban és az 1998-99-es idényben ült az ETO kispadján, az 1997/98-as szezon őszi idényében az ETO első helyen állt vele a bajnokságban, végül a negyedik helyen zárt a csapat.

Reszeli Soós István Forrás: MTI


A szakember a 2003-04-es, majd a 2005-06-os idényben ismét az ETO-nál dolgozott. Reszeli Soós István 2007 áprilisában mondott le az ETO szakmai igazgatói posztjáról.

Az ETO-n kívül a kétezres évek elején dolgozott a Kispest-Honvédnál, irányította a Matáv Sopront, Diósgyőrben pedig menedzser-igazgató volt.

Haláláról a Győri ETO honlapja is megemlékezik.

Forradalmat írt Bicskei Bertalannal

"Tegnap éjszaka kaptuk a szomorú hírt, hogy elhunyt Reszeli Soós István, klubunk egykori vezetőedzője, szakmai igazgatója. Harmincöt évesen szerződött Győrbe, ahol Bicskei Bertalannal közösen forradalmat írtak a 90-es évek végén. Az ETO klubrekordokat állított fel, őszi bajnok volt a csapat, és újra tízezrek voltak a lelátón. Bár a csapat mindkét idényben a negyedik helyen végzett, akkor voltak utoljára Győrben 25 ezernél is többen a lelátón.

Nála lett válogatott szintű labdarúgó Korsós György, Fehér Miklós, Stark Péter és Lakos Pál. 2003-tól újra az ETO kispadjára ült, majd egy harmadik alkalommal beugróként egy meccsen dirigálta kedvenceinket, így összesen 130 bajnoki mérkőzésen irányította a zöld-fehéreket, ennél többet csak Verebes József ült a kispadunkon. Legemlékezetesebb mérkőzése a Diósgyőr elleni 5-4-es hazai siker, amikor nem sokkal a vége előtt még két góllal a miskolciak vezettek, de innen fordított Szarvas János góljaival csapatunk. Emlékezzünk ezzel a meccsel Reszeli Soós Istvánra, aki 53 évesen távozott az örök futballmezőkre."

"Klubunk ezúton is együttérzését fejezi ki a családnak, a barátoknak és osztozik fájdalmukban" - írja a Győri ETO honlapja.