Vágólapra másolva!
Felbolydult az élet Megyeri Balázs körül, amióta az Origo megírta, hogy több helyről is érdeklődnek az Olimpiakosz magyar kapusa iránt, beleértve a városi rivális AEK Athént is. Cikkünk után a volt Fradi-játékost behívta magához a görög csapat elnök-tulajdonosa, Evangelosz Marinakisz.

Megyeri Balázs menedzsere, Hrutka János múlt csütörtökön az Origónak azt mondta, hogy a 24 éves kapusa iránt a Bundesligából és Törökországból is érdeklődnek, sőt az AEK Athén is figyeli. A hírt átvette több görög lap (például az Arenalarissa.gr és a Gazzetta.gr), de apró ferdítésekkel ültették át a magyar ügynök szavait. Úgy fordították Hrutka nyilatkozatát, hogy Megyeri már meg is egyezett az AEK Athénnal az átigazolás részleteiről. Márpedig az AEK az Olimpiakosz fő városi riválisa.

Nem szeretnék, ha ingyen eligazolna

Hrutka az Origónak elmondta, a görög lapok cikkeinek megjelenése után Evangelosz Marinakisz, az Olimpiakosz elnök-tulajdonosaa klub megbeszélésre hívta Megyerit, a helyzetet tisztázandó. A Görögországban roppant befolyásosnak számító, a városi képviselő-testületben politizáló Marinakisz nem szeretné, ha Megyeri elhagyná a csapatot, de sietnie kell, mert a kapusnak nyáron lejár a szerződése, így hamarosan ingyen igazolhatóvá válik.

Forrás: MTI/Illyés Tibor

Megyeri hétfőn reggel angolul és görögül is cáfolta a Facebook-oldalán, hogy bárkivel is megegyezett volna.

"Szeretném egyértelművé tenni, hogy nem írtam alá még egyetlen klubhoz sem. Már majdnem öt éve az Olimpiakosz játékosa vagyok, minden nap keményen dolgozom, és igyekszem mindent megtenni a csapatért. Szeretem a klubot, tisztelem az elnökünket és a drukkereinket, és soha nem tennék olyat, amivel szégyent hoznék az Olimpiakosz családra. Bár hallottam más csapatok érdeklődéséről, a szívem Görögországban csakis az Olimpiakoszért dobog, és efelől senkinek nem lehet semmi kétsége" – írta a kapus, hozzátéve, hogy jelen pillanatban ő sem tudja, hogy mit hoz számára a jövő.

Sok üzenetet kap a drukkerektől

"Még fiatal vagyok, futballozni szeretnék, és még jobb játékossá szeretnék válni, hogy beteljesítsem a gyerekkori álmaimat. Ahogy eddig is, úgy ezentúl is csak a napi munkára és a csapatom céljaira koncentrálok. Köszönöm a folyamatosan érkező biztató üzeneteket, amelyek nagyon sok motivációt jelentenek a számomra, hogy soha ne adjam fel, és mindig erős hitem legyen" – áll a közleményben.

Forrás: AFP/Sergei Supinsky

Hrutka a múlt héten azt mondta, az Olimpiakosz tavaly nyáron tett egy kísérletet, hogy hosszabbítson Megyerivel, viszont írásban azóta sem jelenkezett a klub, hiába ígérte decemberben és idén is. "Balázs a legrutinosabb a csapattagok közül, hiszen már öt éve a csapatnál van, és az ötödik bajnoki címe felé halad, ezért úgy érzem, ennél több figyelemet érdemelne" – fogalmazott akkor a játékosügynök.