Vágólapra másolva!
A statisztika alapján Andrés Iniesta közel sem olyan fontos tagja a Barcelonának, mint gondolnánk.

Andrés Iniesta emblematikus tagja a Barcelonának, a Real Madrid elleni vasárnapi rangadón például ő viselte a csapatkapitányi karszalagot, ami jól mutatja, mennyire megbecsülik a csapaton belül.

Ugyanakkor érdekes adatot tett ki a Real elleni meccs után a Twitter-oldalára Duncan Alexander, a futballstatisztikákkal foglalkozó Opta egyik munkatársa, aki azt írta, Iniesta 361 napja, azaz közel egy éve nem közreműködött egyetlen Barca-gólban sem a bajnokságban.

Iniesta sokszor bosszankodhatott a pályán az elmúlt egy évben Forrás: AFP

Ez elég meglepő, hiszen Iniesta a csapat egyik legjobban passzoló játékosa, aki a kapu elé is gyakran odaér, igaz, amióta elöl a Neymar, Suárez, Messi trió játszik, a befejezés nem az ő reszortja, de ettől még hiányérzete lehet, hogy ilyen hosszú ideje nincs sem gólja, sem gólpassza a bajnokságban. Pedig a mostani idényben 17 meccsen is pályára lépett, ebből 14-szer a kezdőcsapat tagjaként.

És azt is tudhatjuk róla, hogy a fontos pillantokban feltalálja magát a kapu előtt, gondoljunk csak a 2010-es vb-döntőre, ahol ő szerezte a győztes gólt, vagy a Chelsea elleni 2009-es BL-elődöntőre, ahol az ő bombájával jutott tovább a Barca.