Vágólapra másolva!
Az MLSZ április 2-ai küldöttgyűlésének a napirendi pontjaiból kiderül, hogy három jelenlegi elnökségi tag is távozik. Tarsoly Csaba, Vizi E. Szilveszter és Kovács Árpád helyét Garancsi István, Nyilasi Tibor és Török Gábor foglalhatja el.

Az alapszabály által megjelölt határidőig, az MLSZ főtitkárához beérkezett javaslatok alapján Csányi Sándor jelenlegi MLSZ-elnöknek nem lesz kihívója, és kiderült, hogy kik lehetnek az új elnökségi tagok.

A Csakfoci.hu cikke szerint Tarsoly Csaba, a Quaestor tulajdonosa és a Győri ETO FC elnöke, Vizi E. Szilveszter korábbi Magyar Tudományos Akadémia-elnök és Kovács Árpád korábbi Állami Számvevőszék-elnök egyaránt távozik az elnökségből. A helyüket Garancsi István, a Videoton tulajdonosa, Nyilasi Tibor korábbi ezüstcipős csatár és Török Gábor politológus foglalhatja el.

Török Gábor reakciója a Facebookon:

Garancsi tavaly májusban komoly vitába keveredett az MLSZ-szel, amikor a Diósgyőr elleni, elveszített Ligakupa-döntő után arról nyilatkozott, hogy a győztes csapat edzője, Szivics Tomiszlav alpári stílusban hergelte a közönséget. "Az egész helyzet sajnos csak a DVTK tulajdonosának jóváhagyó egyetértésével, és Vági Mártonnak, a szövetség főtitkárának, valamint Berzi Sándor alelnöknek a hathatós asszisztálásával juthatott el erre a mélypontra. Itt azonban már valóban el kellene gondolkodniuk a döntéshozóknak. Ezért most nagyon kíváncsian várjuk, hogy az MLSZ vezetősége megint megpróbálja-e eltussolni ezt az ügyet, vagy meglesznek a megfelelő retorziók."

Az MLSZ erre többek között úgy reagált, hogy a "Garancsi úr által említett és általa tévesen eltussoltnak minősített ügyek tekintetében, a szövetség minden esetben az előírások szerint intézkedett (...). A Videoton FC első embere (...) valótlanul állította, hogy az MLSZ a fenti ügyeket eltussolta, illetve el kívánja tussolni."