Társoldalunk:

A Hertha nem hívhatja csak úgy vissza Dárdait

2015.04.03. 10:39

A Hertha BSC-nél ugyan arról beszélnek, hogy ha a csapat megőrzi első osztályú tagságát, a berlini klub visszahívja Dárdai Pált, és onnantól kezdve kizárólag a Herthának dolgozhat majd. Csányi Sándor MLSZ-elnök szerint ez nem így van, de ettől még előfordulhat, hogy el kell engedni Dárdait. 

Azt már egy ideje tudjuk, hogy a Hertha és a magyar szövetség nem ugyanúgy értelmezi a válogatott szövetségi kapitányának szerződését, de az MLSZ elnöke állítja, Dárdai november 30-ig érvényes kontraktusa nem engedi meg a berlinieknek, hogy csak úgy visszahívják az edzőt.

„Fontos hangsúlyozni, hogy eddig nem jelentkeztek Berlinből. Az ugyanakkor nyilvánvaló, hogy ez a megoldás senkinek nem jó. A magyar futballnak hosszú távon az az érdeke, hogy legyen egy Bundesliga-edzője. Éppen ezért tudomásul kell vennünk, ha Dárdai Pál a Bundesligát választja – nyilatkozta a frissen újraválasztott elnök az Nso.hu-nak.

Dárdai Pál a görögök elleni Eb-selejtező utánForrás: MTI/Kovács Tamás

„El is kezdhetünk azon gondolkodni – és ezen a téren a jelenlegi kapitánnyal az élen sokak véleményére számítok –, hogy ki legyen az utódja. Mondom ezt annak ellenére, hogy ha kijutunk az Európa-bajnokságra, azt szeretném, hogy Pali vezesse a válogatottat” – mondta Csányi. 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK