Társoldalunk:

Megkukkolták a felvételt, eltilthatják a bírókat

2015.04.06. 20:38

Eltiltás várhat az egyik legjobb argentin bíróra, Germán Delfinóra és segítőire, amiért videobíróként felhasználva az egyik televíziós visszajátszást visszavonták a már megítélt büntetőt és piros lapot.

Delfino a vasárnapi, a Vélez Sarsfield-Arsenal argentin bajnokin 1-1-es állásnál befújt egy büntetőt a hazaiaknak, és piros lapot adott Daniel Rosero Valenciának. Amíg a játékosok vitatkoztak, addig az egyik asszisztens az oldalvonal mellett lévő kamerán látta a visszajátszást, és azt, hogy a labda nem Rosero Valencia, hanem a hazai csatár, Mariano Pavone kezét érintette.

Szólt a játékvezetőnek, aki visszavonta ítéleteit, és kifelé ítélt szabadrúgást. Ugyan Delfino döntése helyes volt, mégis azt a videotechnikát használta, amit egyelőre hivatalosan nem lehetne. 

A káoszt kihasználva a Vélez edzője, Miguel Ángel Russo gyors interjút is adott a helyi televíziónak: "A játékvezetőnek minden joga megvan, hogy megváltoztassa a döntését. De nem tévéfelvétel alapján. A FIFA szabályai nagyon világosak, a nemzetközi szövetség nem fogadja el a technológia."

German Delfino jól döntött, de hibázottForrás: AFP/Juan Mabromata

Delfino idegesen elismerte, hogy nem kezelte jól a helyzetet. "Megváltoztattam a döntésem, mert a kollégám jelzett és egy csapat vagyunk. Ha Pavone kezezett, akkor ez volt az igazságos döntés. De én vagyok a felelős."

Az argentin sajtó szerint a játékvezetőkre eltiltás várhat.