Vágólapra másolva!
Sajtóhírek szerint a Lombard Kézizálog Zrt. csődjének komoly hatása lehet az első osztályban szereplő pápai futballcsapatra. A Pápa lehet a második áldozata a bedőlő pénzintézeteknek, a Győr már csődvédelem alatt, fizetésképtelenül várja a szezon végét. 

A Magyar Hírlap pénteki cikke szerint a cégcsoporthoz tartozó Új Lombard Kft. működteti a Lombard Pápa FC NB I.-es csapatát. A Lombard csődje Áldozó Tamás pápai polgármestert is meglepte. Szerinte az anyacég helyzete közvetlenül nem érinti a futballklubot, ám közvetetten igen, és döntően befolyásolhatja a jövőjét. "Egyelőre én is csak a sajtóból értesültem a történtekről" - mondta a polgármester.

A klub otthona, a Perutz Stadion az önkormányzaté, amelyet negyed évre egy-két millió forintért bérel a csapat. A város évi 55 millió forinttal támogatja a Lombard Pápa Termál FC-t. Az alapvető működésre a Lombard 99,5 százalékos tulajdonosa, Bíró Péter nélkül is van pénz, ám arra nem lát lehetőséget Áldozó Tamás, hogy az egyesületet átvegyék és üzemeltessék. Hasonló hangzott el néhány hete a Győri ETO esetében.

Néhány hete még csak az egyik csapat volt szomorú a Győr-Pápán Fotó: Polyák Attila - Origo

Az MLSZ-ben úgy tájékoztatták a lapot, hogy addig, amíg egy klubot működtető gazdasági társasággal szemben nincs jogerős felszámolás vagy végelszámolás kezdeményezve, a szövetség nem tesz semmilyen lépést. A Pápával szemben ilyen intézkedésről nincs tudomásuk.