Nehezen nyerte a rangadót a Barcelona

504075103
Barcelona's Uruguayan forward Luis Suarez celebrates his goal during the "clasico" Spanish league football match FC Barcelona vs Real Madrid CF at the Camp Nou stadium in Barcelona on March 22, 2015. AFP PHOTO / JOSEP LAGO
Vágólapra másolva!
A listavezető FC Barcelona nehezen, de legyőzte a vendég Valenciát a spanyol labdarúgó-bajnokság 32. fordulójának első szombati mérkőzésén. A Valencia tízmeccses veretlenségi sorozatot zárt le a Camp Nouban.

Primera División, 32. forduló:
FC Barcelona-Valencia 2-0 (1-0) G: Suárez 1., Messi 93.

A katalánok már az 55. másodpercben vezetést szereztek: Luis Suárez volt eredményes, aki szerdán a Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első felvonásán a Paris Saint-Germain otthonában duplázott.

A Valencia perceken belül egyenlíthetett volna, de előbb Rodrigo hibázott ziccert egy nagyszerű szóló után, majd Daniel Parejo 11-est rontott.

A vendégek a fordulást követően is több helyzetet alakítottak ki, de nem tudtak élni a lehetőségekkel, a végeredményt pedig Lionel Messi állította be a 93. percben. A négyszeres aranylabdás argentin játékosnak ez volt pályafutása 400. gólja a Barcelona színeiben. A Valencia azután kapott ki, hogy előzőleg tíz bajnoki mérkőzést vívott meg veretlenül.

Jó hetet zárt Forrás: AFP/Josep Lago

Deportivo La Coruna-Atlético Madrid 1-2 (0-2) G: Riera 78., ill. Griezmann 5., 22.

A címvédő Atlético Madrid a francia Antoine Griezmann duplájával nyert a Deportivo La Coruna otthonában. A csatár első góljánál óriásit hibázott a hazai védelem, de ettől még gyönyörű volt: egy felpörgő labdát ollózott félfordulattal a kapuba.