A Porto földbe döngölésével elődöntős a Bayern München

München, 2015. április 21.
Jerome Boateng, a német Bayern München játékosa (j2) befejeli csapata második gólját a portugál Porto ellen a labdarúgó Bajnokok Ligája negyeddöntőjének visszavágó mérkőzésén a müncheni Allianz Arénában 2015. április 21-én. (MTI
München, 2015. április 21. Jerome Boateng, a német Bayern München játékosa (j2) befejeli csapata második gólját a portugál Porto ellen a labdarúgó Bajnokok Ligája negyeddöntőjének visszavágó mérkőzésén a müncheni Allianz Arénában 2015. április 21-én. (MTI/AP/Matthias Schrader)
Vágólapra másolva!
A Bajnokok Ligája negyeddöntőinek visszavágóján a Bayern München 40 perc alatt öt gólt vágva fordította meg 1-3-ról a Porto elleni párharcot, a Barcelona pedig hazai pályán is legyőzte a tartalékos PSG-t. A Bayern München és a Barcelona az első két elődöntős.

Bajnokok Ligája, negyeddöntők, visszavágók:
Bayern München - FC Porto 6-1 (5-0) - élő közvetítés
München, Allianz Arena
v.: Martin Atkinson (angol)
Bayern München: Neuer - Rafinha (Rode, 72.), Boateng, Badstuber, Bernat - Lahm, Xabi Alonso, Thiago Alcántara (Dante, 90.) - Müller, Götze (Weiser, 87.), Lewandowski.
Porto: Fabiano - Reyes (Ricardo, 33.), Marcano, Maicon, Martins Indi - Herrera, Casemiro, Oliver Torres - Quaresma (Neves, 46.), Jackson Martínez, Brahimi (Evandro, 67.).
gól:Thiago (14.), Boateng (22.), Lewandowski (27., 40.), Müller (36.), Xabi Alonso (88.), illetve Martinez (73.)
sárga lap: Badstuber (42.), illetve Herrera (34.), Jackson Martinez (38.), Maicon (65.), Marcano (71., 88.)
piros lap: Marcano (88.)
továbbjutott: a Bayern, 7-4-gyel

Az első perctől kezdve keményen letámadó Bayern Münchennek szűk negyedóra elég volt a vezetés megszerzéséhez: Juan Bernat gyönyörű beadását Thiago Alcantara fejelte a Porto kapujába.

A jól pörgő Bayern agresszív letámadásával nem tudott mit kezdeni a Porto, amely a 22. percben megkapta a másodikat is. A portugálok két fejpárbajt is elveszítettek a 16-osukon belül, Jerome Boateng pedig pontos fejest küldött a bal alsó sarokba.

A második góllal már továbbjutásra állt a Bayern, de a németek érezték, hogy még a szünet előtt meg lehet roppantani a Portót, és jött is a harmadik. Egy szép támadás végén Thomas Müller remek passzát Robert Lewandowski bántóan üresen bólinthatta öt méterről kapura, Fabiano csak beleütni tudott az erős fejesbe. Két kezdő hátvédjének eltiltása félóra alatt három bekapott fejesgóljába került a Portónak.

A Bayernnek minden összejött, Thomas Müller nem különösebben veszélyes lövése megpattant Martins Indin, majd hogy teljessé váljon a Porto vesszőfutása, Lewandowski belőtte önmaga második gólját is, megint csak Müller passzából.

A Bajnokok Ligájában eddig ötször szerzett egy csapat legalább öt gólt egy félidő alatt, az ötből három a Bayern München volt.

Jerome Boateng fejese védhetetlen volt Forrás: MTI/AP/Matthias Schrader

A második félidőben már nem szakította szét magát a Bayern, a Portónak Jackson Martinez révén (talán lesről) össze is jött a szépítés. Ekkor már csak két gólt kellett volna lőnie a továbbjutáshoz a portugáloknak, ehelyett Marcanót kiállította a játékvezető egy Thiago elleni szerelésért, a megítélt szabadrúgást pedig Xabi Alonso 22 méterről a kapu jobb oldalába csavarta.

Barcelona - Paris Saint-Germain 2-0 (2-0)
Barcelona:
Ter Stegen - Alves, Piqué, Mascherano, Jordi Alba - Busquets (Sergi Roberto 55.), Rakitic, Iniesta (Xavi, 46.) - Messi, Suárez (Pedro, 75.), Neymar.
PSG: Sirigu - Van der Wiel, Marquinhos, David Luiz, Maxwell - Cabaye (Lucas, 66.), Verratti, Matuidi (Rabiot, 80.) - Pastore, Cavani (Lavezzi, 80.), Ibrahimovic.
gól:
Neymar (14., 34.)
továbbjutott: a Barcelona, 5-1-es összesítéssel

Az első meccsen tökéletesen lefutott párharcban rejllő kevéske izgalomnak már az első negyedórában lőttek Barcelonában. Andrés Iniesta káprázatos szóló után ugratta ki Neymart, aki elhúzta a kapus mellett a labdát, és máris 4-1-re vezetett a Barca összesítésben.

A tartalékos PSG-nek innentől az volt a fontos, hogy ne verje őket nagyon a Barcelona, de Neymar a 34. percben újra betalált, a levegőben lógott egy csúnya összesített arányú kiesés a franciáknak.

A második félidőben nem sok említésre érdemes dolog történt, a Barcelona könnyedén jutott túl a sérülések és eltiltások által sújtott PSG-n.