Társoldalunk:

Ön szerint ki a Liverpool leglustább futballistája?

2015.05.01. 15:20

Mario Balotellit nem véletlenül támadták a szurkolók egész évben azzal, hogy lusta. Egy friss statisztika szerint messze a legkevesebbet futja a mezőnyjátékosok közül, csak a két kapusnál dolgozik többet egy-egy meccsen. 

Az olasz csatár erőfeszítéseit egész évben hiányolták a szurkolók, aztán a kedd esti, Hull City ellen vereség után elszabadult a pokol. A hazaiak győztes gólját megelőzően pont Balotelli ragadt be, és így Michael Dawson nem állt lesen, amikor a kapuba fejelt. A szurkolók azonnal átkozni kezdték a csatárt, és nem is alaptalanul.

Egy friss felmérés szerint a mezőnyjátékosok közül Balotelli teljesíti a legkisebb futótávolságot meccsenként a teljes liverpooli keretből, sőt a Telegraph azt is hozzáteszi,, hogy csak kétszer annyit fut, mint a két kapus.

Az izomzata meglenne hozzá, hogy többet dolgozzonForrás: AFP/Adrian Dennis

A kontraszt óriási a Pool többi játékosához képest, hiszen a Premier League tíz legtöbbet futó középpályásából hét is liverpooli. A csapat legtöbbet dolgozó játékosa egyébként Adam Lallana, aki majdnem 12 km-t fut meccsenként, de nem sokkal marad le tőle Joe Allen sem. Balotelli 8300 méterrel szerénykedik az utolsó helyen. 

A teljes infografika itt megtekinthető.