Guardiola szóban megegyezett a ManCityvel

- PORTRAIT PRESS CONFERENCE Bayern Munich's Spanish headcoach Pep Guardiola attends a press conference on the eve of the UEFA Champions League Group E second-leg football match FC Bayern Munich vs AS Roma in Munich, southern Germany, on November 4, 2014.
Bayern Munich's Spanish headcoach Pep Guardiola attends a press conference on the eve of the UEFA Champions League Group E second-leg football match FC Bayern Munich vs AS Roma in Munich, southern Germany, on November 4, 2014. AFP PHOTO/CHRISTOF STACHE
Vágólapra másolva!
A beIN SPORTS értesülései szerint Pep Guardiola szóban megegyezett a Manchester Cityvel, és a következő szezontól ő veszi át a Premier League második helyén álló csapat vezetését. 

A Cityről tudni lehet, hogy edzőt keres, hiszen Manuel Pellegrinivel nem sikerült megvédenie PL-címét, ráadásul a klubnál igen erős a barcelonai vonal. A City korábban a Barca akadémiájának vezetőit, sportigazgatóit, sőt orvosait is elcsábította, nem lenne meglepő, ha a Barelona legsikeresebb időszakának legfontosabb láncszemét is leigazolnák.

A manchesteriek csalódást keltő évet produkáltak, a Bajnokok Ligájában újra nem jutottak sokra, José Mourinho Chelsea-je pedig esélyt sem adott nekik a bajnokságban. Emellett a csapat kulcsjátékosainak sem volt jó szezonjuk, Vincent Kompanyt és Yaya Tourét folyamatosan kritizálta a sajtó és a szurkolók.

A Bayern nem jött be Forrás: AFP/Christof Stache

Guardiolának is volt már jobb szezonja, a Bundesligát ugyan megnyerte a Bayern Münchennel, de a Német Kupa elődöntőjében elbukott a Dortmunddal szemben, a Bajnokok Ligája elődöntőjében pedig 0-3-ról kellene felállnia a Barcelonával szemben.

A ManCity és Guardiola megegyezéséről szóló hírt azzal toldották meg, hogy a katalán szakember kérésének megfelelően a klub vezetői ígéretet tettek rá, hogy ha kell, 100 millió eurót is fizetnek a Juventusnak Guardiola első számú célpontjáért, Paul Pogbáért.