Roma-veréssel mutatott életjeleket a Milan

504226117 AC Milan's coach Filippo Inzaghi gestures during the Italian Serie A football match Inter Milan vs AC Milan at the San Siro Stadium in Milan on April 19, 2015. AFP PHOTO / GIUSEPPE CACACE
AC Milan's coach Filippo Inzaghi gestures during the Italian Serie A football match Inter Milan vs AC Milan at the San Siro Stadium in Milan on April 19, 2015. AFP PHOTO / GIUSEPPE CACACE
Vágólapra másolva!
Bombameglepetés született az olasz bajnokság 35. fordulójában: a 10 helyen álló AC Milan legyőzte a második helyért harcoló AS Romát. A Romából sérülés miatt még az első félidőben kidőlt Gervinho.

Serie A, 35. forduló
AC Milan-AS Roma 2-1 (1-0) G: Van Ginkel 40., Destro 59., ill. Totti 72 - 11-esből
Korábban: Juventus-Cagliari 1-1

Bár a két csapat egészen más célokért küzdött idén, a 10. helyen álló Milan bátran kezdett, és Van Ginkel góljával az első félidő hajrájában megszerezte a vezetést. A milánóiak jól játszottak, de a Roma is küzdött, és egy kapufával jelezte, hogy nem kívánja a Lazio kezébe adni az esélyt az előzésre.

Pippónak nem volt eddig sok oka az örömre Forrás: AFP/Giuseppe Cacace

A második félidőben az egykori római csatár, Mattia Destro góljával megduplázta előnyét a Milan, Francesco Totti révén csak a szépítés jött össze a Romának. Ha a kétfrontos Milano-Roma párharc második felvonásán a Lazio legyőzi az Intert vasárnap, három fordulóval a vége előtt megelőzi városi riválisát.

A Milan maradt a 10. helyen, de megőrizte halvány reményét az utolsó Európa Liga-hely elérésére, bár a következő körben edzője nélkül lesz kénytelen pályára lépni, mert Pippo Inzaghit túl heves reklamálásért kiállította a játékvezető.